W.: W for Washington

W.

08/12-08W for Washington
Den 4 November 2008 er en dato der går i historiebøgerne. Her blev den første sorte præsident valgt, og et fornyet håb blev tændt blandt det amerikanske folk. Selv vores egen Ulla Therkelsen måtte knibe en tåre, og så direkte live.
Barack Obama er klar til at sætte sig ind i det hvide hus den 20 Januar, efter George W. Bush, som ifølge meningsmålinger er endt med at blive en af de mest upopulære præsidenter i hele dets historie. Eftersigende skal man helt tilbage til Nixon og Truman for at finde noget tilsvarende.
Obama kan derfor begynde at sætte sig op til sit livs udfordring om at få Amerika på ret spor igen, hvor vi andre lige nu kan se en film om Bush W, der har haft nok at se til i sin kamp mod den øvrige verden, som blandt andet tæller en hård fader og ”ondskabens akse.”

Endnu en præsident er takket af, og endnu en film er der blevet lavet om verdens mest magtfulde menneske. Igen er det den garvede Oliver Stone, som har påtaget sig opgaven om at skulle kortlægge en præsidents adfærd. Og det er der så kommet en ganske habil film ud af, uden at det på nogen måder er prangende.
Historien kender vi nok alle sammen om den baseball-interesserede Bush, der som ung kæmpede mod alkohol og blev taget for spirituskørsel, hvor hans far så nok engang var nødt til at gå ind og trække i trådende. Men tiderne går og Bush W. følger sin far i det politiske, noget som sandsynligvis er en blanding af kamp for faderens accept og senere en overbevisning om, at han har fået et kald fra Gud, om at han en dag skal gå efter præsidentposten.
Egentlig er der ikke noget nyt under solen fra Oliver Stone, hvis man ellers bare har fulgt lidt med på rygtebørsen om Bush juniors gøren eller mangel på samme. At kalde Stone for særligt nuanceret, vil være synd at sige i denne forbindelse, for der bliver virkeligt smurt tykt på for at fremstille Bush W. som total uduelig. Derfor er dette ikke nogen perfekt film, dertil er der også for meget gnider mellem far og søn, og for lidt handling hvor Bush W. står på egne ben. Men det er da altid spændende at se hvordan en præsident og hans nærmeste bliver tolket af diverse filmmagere og en portion gode skuespillere. Men, at Bush W. nok ikke er ham der har opfundet den dybe tallerken, det tror jeg nu nok de fleste af os ved, gør vi ik?

09/12-08W for Washington
Det tillader jeg mig at sige, at de fleste amerikanere nok IKKE vidste.

Det skal man altid have i baghovedet når folk som Oliver Stone og Michael Moore laver deres film. Og helt ærligt, (fx) kan 20 % af landets studerende ikke engang finde deres eget land på verdenskortet.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.