Becoming Jane: Austins forunderlige liv

Becoming Jane
Film Becoming Jane
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Austins forunderlige livP-er
SuperNick_
TøsefilmBD
Not becomingCarcajou

23/12-08Austins forunderlige liv
Jane Austin er måske den største forfatter, når det gælder kærlighedsromaner, og instruktører står nærmest i kø, for at få lov til at lave en filmatisering, af en af hendes vidunderlige historier. Store og talentfulde instruktører som Ang Lee og Joe Wright, har lavet nogle af de mest kendte filmatiseringer, af hendes romaner. Og nu har Julian Jarrold lavet en film og Austin selv.

I filmen møder vi en 20-årig Jane Austin. Hun er netop lige begyndt på hendes måske største roman ”Stolthed og Fordom” Hun lever et meget normalt og traditionelt liv, som alle andre unge kvinder. Men en dag møder hun, en irsk advokatstuderende ved navn Tom LeFroy. Han lever i en hel anden verden end Jane, og i starten virker han som en arrogant mand. Men efter noget tid, falder hun fuldstændig for den mand, der er bag facaden.

Som filmen fortsætter, kommer Jane længere med ”Stolthed og Fordom”, og filmen har da også mange ligheder med historien, og romanen mindede meget om hendes eget liv i den periode.

Filmen har en masse kvaliteter. Den er rigtig flot, og den kommer med en masse gode budskaber, samtidig med at vi får historien leveret, som man mener den var.

Jane Austin spilles af Anne Hathaway, og hun spiller rigtig godt i filmen. Hun passer rigtig godt ind filmens univers, og tiden historien udspiller sig. Hun gør efter min mening noget af det bedste, hun nogensinde har gjort før.
Som Tom ses James McAvoy, der gør det ligeså godt som sin medspiller.
Det skal dog også siges, at de støttes rigtig godt af birollerne.

Men på trods af alt de, er det ligesom filmen mangler noget. Den kunne godt til tider have lidt mere helhed. Nogle gange sker tinge bare, uden man er helt klar over hvorfor det er nødvendigt. Også måden den er filmet kunne være bedre. Nogle scener er simpelthen så lange, og det er rigtig synd, for det gør, at man godt kan misse nogle vigtige fakta om Jane og Toms affære.

Man det er svært ikke at holde af filmen og de gode skuespillere. Hvis man kunne, ville jeg give den 4½ stjerner, for den er god og kan både underholde og rører en. Men nogle scener er FOR lange, og den er tættere på 4 end 5 stjerner.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.