WALL-E: Eva & Teknik

WALL-E

04/01-09Eva & Teknik
I en grå og beskidt storby finder vi Wall-E. En laber lille skraldekompressor på larvefødder.
Her rydder han op efter menneskeheden, som forlængst har forladt jorden til fordel for et luksuskrydstogt på et rumskib. Den ganske trivielle hverdag kun omgivet med en lille trofast græshoppe og et gammelt gemt videobånd til fyraften, ændre sig pludselig en dag. En Rumsonde ved navn Eva, har nemlig fået til opgave at finde ud af om der stadig er liv på jorden. Wall-E bemærker straks den feminine rumsonde som fører ham med ud på rumskibet, hvor en lille spirende plante skal overbevise menneskene om at det stadig er værd at satse på at pleje jorden ordentligt.
I gamle dage hed det Disneys forunderlige verden. I dag hedder det Pixars. Wall-E er som mange andre af hans slags udstyret med mange tekniske spændstigheder, hvor selv amorider i luften er lavet med millimeters nøjagtighed. Selve figuren Wall-E er nok hentet med stor inspiration fra Spielbergs E.T. (man siger ikke E.T. Man siger Eva).
Fremtid tolket på tegnefilm høre til en sjældenhed, og derfor er det også tiltrængt med sådan et spir, hvor man udover et mekka af legemaskiner, også kan bringe lidt alvor på banen som menneskers mindre heldige livsvaner. Pixarfavoritten er dog stadig ”Find Nemo.”

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.