The Dark Knight: Årets Film 2008

The Dark Knight

04/01-09Årets Film 2008
Årets film 2008:

Så er det atter og endelig min tur til at smide min liste over årets film (efter dejligt stærkt pres fra flere sider….Jeg takker, i ved hvem i er). Året har været en lidt blandet fornøjelse, for der har været et par virkelig stærke titler som jeg vil tælle til toppen af poppen så at sige. Men generelt set har niveauet nok et eller andet sted været lavere end forrige år, i hvert fald føler jeg sådan.

Som jeg også skrev sidste år, så skal sådanne lister jo tages med lidt forbehold, da man kan skifte mening, være i tvivl og uden problemer nok kunne bytte rundt på flere titler eller smide andre ind i stedet for, i hvert fald nogle steder.

Sådanne lister har også sine svagheder, da der kan være fantastiske film man ikke får nævnt, da man skal begrænse sig eller andet sted og de så ikke passer ind for de regler man bliver nød til at sætte op for sig selv (i hvert fald når man som jeg ser så mange film hvert år). F.eks er en film som ’This Is England’ aldrig endt på en af disse lister. Den er fra år 2006, men jeg har først set den i 2008.

Jeg har igen her i år valgt at jeg vil have 10 film med på hver liste. For at begrænse det lidt, har jeg kun taget film med, som ifølge IMDb er produceret i år 2007/08 (dem fra 07 er dem jeg først har set i 08).

Let’s Rock ’N’ Roll:


ÅRETS BEDSTE 2008:

01: The Dark Knight (******)
Meget godt har allerede været sagt om Nolans fantastiske mesterværk, så man kan få indtryk af at den er perfekt. Det er den ikke, den har sine fejl og mangler, men den er pokkers tæt på at virke perfekt, særligt filmisk set. En superheltefilm med hjerne, mod og så stor underholdningsværdi at jeg nærmest var mundlam da jeg forlod biografen i Los Angeles, hvor jeg første gang så den (ser man det billede der blev taget af mig foran biografen efter filmen, vil man bemærke at jeg ligner et lallende fjols der lige har fået et knald for første gang i mit liv).

02: There Will Be Blood (******)
Paul Thomas Anderson leverer her det mesterværk jeg har ventet på fra ham og hvilket et. En filmisk kraftpræstation, både af ham og Daniel Day-Lewis i hovedrollen, hvor vi får et rystende sindsbillede af USA med mere. Den blev hos mig i ugevis, det er en intelligent storfilm og en kommende klassiker.

03: WALL·E (******)
Jeg ved ikke hvor folkene fra Pixar får det fra, men jeg begynder at tro at de ikke stammer fra jorden, for igen leverer de en computertegnefilm så fantastisk, smuk, rørende, sjov, meningsfuld og bare pragtfuld at det er ’out of this world’ og her måske endda deres bedste nogensinde? Den er endda tillige både modig (40 minutter uden dialog) og original som sjældent set og fortjener næsten en højere plads på denne liste!!!

04: No Country for Old Men (*****-)
De to Coen brødre giver os her en film der vokser og vokser, des mere man tænker over den og des mere man ser den. Den er som spændingsfilm fantastisk i al sin simplicitet, men under det gemmer der sig en næsten endnu mere fantastisk kompleks og vedkommende tematik

05: Atonement (******-)
En så ekskvisit spillet og dybt betagende tragedie med mange fine nuancer, der rørte mig så dybt, at jeg følte jeg havde fået tåregas under film:o)

06: 3:10 to Yuma (*****-)
En gammeldags western og endda en så vellykket en af slagsen, det er så sjældent man i vore dage kan se en sådan i biografen, at jeg var helt væk i den.

07: The Mist (*****-)
En monsterfilm med så ondt et twist at jeg aldrig mindes noget lignende og når historien så tillige både er lækkert underholdende og har mere end blot det at byde på, ja så kan den ende her og det gjorde den.

08: Rambo (*****-)
Kompromisløs voldsom action, med en stålsat taber af en enspænder helt, helt som min far serverede den i videoens unge dage, det fås næsten aldrig mere. Jeg morede mig så meget, så længe og så godt. Fuck det politiske korrekte, skid på det hele, sådan Stallone, der vandt du min respekt tilbage!!!

09: Gone Baby Gone (*****-)
Kan Ben Affleck lave film? Ja og en rigtig god en af slagsen. Måske ikke så intelligent som den gerne ville være, men så fængende som man kan forlange.

10: Knocked Up (*****-)
En komedie der tog mig med storm, jeg grinede som besat, også på et mere personligt plan og så gav filmen mig endda lidt med i posen udover sjove momenter. Det er stærkt!


ÅRETS VÆRSTE 2008:

01: I Know Who Killed Me (*-----)
Ja så bliver det bare ikke mere fornærmende ringe mine damer og herrer. Frøken Lindsay Lohan vrider og drejer sin smækre krop i en film, hvis handling ikke havde været en pornorfilm værdig, hvis der altså var en handling. Who gives a shit.

02: Heavy Petting (*-----)
Den var så dårlig at ja, jeg har faktisk glemt alt om den. No shit!

03: Hell Ride (*-----)
Skal man se en homage til 70’ernes billige og voldsfikserede grindhouse features (som mafiaen benyttede til at hvidvaske penge med), og det skal man ikke nødvendigvis, så er det set langt bedre end her. For det her er dæleme noget gabende kedeligt skidt, hvor alle forsøg på at lyde sej, smart, tilføre noget cool dialog eller andet, det falder pinagtigt til jorden. Den er sej ja, men kun at komme igennem.

04: Catacombs (*-----)
Skrigehovedet Pink er med så ‘I rest my case’.

05: Rich Kids (*-----)
Årets danske fornærmelse mod menneskeheden (også de riges børn)

06: One Missed Call (*-----)
Burns Burns Burns, hvad helvede laver du her? Håber i det mindste at pengene har kunne finansiere dit næste varmende og menneskekloge filmprojekt, så tilgiver jeg næsten lortet her for at eksistere.

07: The Happening (*-----)
Har M. Night Shyamalan nogensinde lavet en god film?!? Jeg har snart svært ved at tro det med det skidt han spytter ud nu. Pas på, blomsterne angriber, anført af Ed Wood (dårligt ’Don’ forsøg på en joke…Wood = Træ…U C, ha ha ha) kunne man tro.

08: Mr. Woodcock (*-----)
Gode navne i dårlig film.

09: Drillbit Taylor (*-----)
Intet under at Owen Wilson prøvede at begå selvmord. Lad os smadre nogle børn…Øh hvad?

10: Premonition (*-----)
Så Sandra, så kan du vist roligt trække dig tilbage, din tid ligner noget der er forbi og helt uden stil….Gabende kedelig Hollywood samlebåndsstil når det er mest ligegyldigt.


STØRSTE OVERRASKELSE 2008:

(gentager lige fra sidste år). Listen her er film der har været bedre end jeg ville have troet, men kan også være kommet ind, hvis jeg stort set intet har hørt om den og den så viste sig at være great. Jeg har bestræbt mig på at de står i en rækkefølge der afspejler min overraskelse, mere end hvor god filmen den er. Det vil sige at en 4 stjernet film kan stå før en 5 stjernet her.

01: Halloween (*****-)
Jeg forventede vitterligt endnu et grotesk ringe remake, det kan jeg ikke nægte og så fik jeg en gyser der næsten overgik originalen og den var ellers bestemt ikke ringe da. Wow, den her var skræmmende på alle måder, særligt beskrivelsen af Myers som barn var for chokerende ægte.

02: Felon (*****-)
Lignede en billig B-film af den tarvelige slags og så var den en lille og stramt fortalt perle af intensitet, spænding og underholdning.

03: Feast of Love (****--)
Den obligatoriske tøsefilm der skal være med et sted på en sådan liste:o) Ej den var faktisk ret god og jeg havde jeg ærligt ikke forventet (ellers stod den jo ligesom heller ikke her, vel fjols)

04: Rambo (*****-)
At det skulle ende med at blive en af årets film, noget jeg havde tænkt på som verdens mest desperate forsøg på et comeback, det må altså kandidere til en af årets overraskelser.

05: The Mist (*****-)
Havde ikke haft forestillinger om at det var en fabelagtig monsterfilm, der kunne blive blandt årets bedste filmiske oplevelser.

06: Butterfly on a Wheel (****--)
Tak Gott, du havde helt ret, det var en overraskende god film.

07: Waitress (****--)
En film om en ung kvindelig servitrice, come on……Jo sgu da, den holder og mere end jeg kunne forvente!

08: The Bank Job (*****-)
Mere end den typiske Jason Statham direkte til dvd actionfilm og så er det i øvrigt slet ikke en actionfilm.

09:The Spiderwick Chronicles (****--)
Endnu en familiefilm om magiske verdener, det troede jeg næppe kunne holde. Men den overraskede, også anden gang, da jeg viste den til en flok unge knægte på mit job.

10: Snow Angels (*****-)
Tak Tommy ‘Don’ Oksen, det var en gribende og stor film med små armbevægelser. Hvorfor er den så ukendt?


STØRSTE SKUFFELSE 2008:
Det er ikke de dårligste film der står her, kun de største skuffelser.

01: Love in the Time of Cholera (**----)
Faktisk var den morsom, men desværre ikke tilsigtet. Jeg kan ellers normalt godt sluge et svulstig kærlighedsdrama og havde egentlig troet at den ville være okay. Det var den så ikke. Vi griner dog stadigvæk.

02: 88 Minutes (**----)
Al?

03: 10,000 BC (**----)
Tyske Emmerich plejer da ellers at kunne skrue underholdning sammen (man kan så diskutere intelligens niveauet). Det kunne han så ikke alligevel, eller også er plejer bare død?

04: Body of Lies (***---)
Burde Scott egentlig stå her? Havde nok forventet lidt mere.

05: Superbad (***---)
Efter ’Knocked Up’ med Seth Rogen og al den positive omtale denne her så også fik, så var den godt nok skuffende.

06: Shoot 'Em Up (***---)
Slet ikke den hæmningsløse actionfilm jeg ønskede mig.

07: Jumper (**----)
Skuffende af instruktør Liman, men måske forventet?

08: Quantum of Solace (****--)
Havde unægteligt rigeligt at leve op til med dens mesterlige forgænger. Det kunne den slet slet ikke, selv om det stadig var en solid og god actionfilm.

09: Australia (****--)
Luhrmann’s ’ Moulin Rouge!’ hører til af en mine all-time favoritter, så forventninger var på forhånd store og da jeg elsker store klassiske film, så lignende det en sikker sejr. Det var det så ikke, men jeg var dog advaret INDEN jeg så den.

10: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (*****-)
Som rendyrket popkorn underholdning, der er den nye Indy noget nær det bedste man kan finde og jeg nød og nyder den helt enormt når den kører. Men som en 4’er om Indiana Jones, en af mine alle tiders favoritter, der skuffer den alligevel lidt. Efter en fantastisk indledning ser vi Indy stå som en siloet mod en atom paddehat, der perfekt varsler at manden her, vores helt er dateret og ude af trit med tiden. Han hører en anden og mere uskyldig tid til, men nu tages vi tilbage på et sådant naivt drengerøvseventyr igen. Jeg har egentlig ingen problemer med at historien omhandler alt muligt ufohalløj, filmene her har altid været en filmisk hyldest til den tid de foregår i, her 50’erne. Det er også så fantastisk at se Harrison Ford i denne rolle igen, også selv om han er blevet en gammel herre. Der er dog tre ting der nager mig og det er: 1. Filmen er sine steder lidt for kunstig, brugen af (så meget) computer klæder ikke universet. 2. Historien og indfaldene bliver lige en anelse for pjattet og klodset, så det mister den kant af spænding og intensitet man kunne ønske. 3. Der går lige rigeligt konservative amerikanske familieværdier i affæren. Havde filmen heddet ’The Mummy And The Kingdom Of Something’ og ikke været en Indy-film, så havde den ikke stået her. Kald det forventninger der er urimelige.


MEST UNDERVURDEREDE 2008:
Film der bare er bedre end deres rygte (eller som er blevet ’glemt’)!

01: An American Crime (*****-)
Et sådant ærligt, realistisk og stærkt drama fortjener bedre!

02: Before the Devil Knows You're Dead (*****-)
Se hvad jeg skrev ovenover, det gælder nemlig også her.

03: Rambo (*****-)
Hvad i helvede tænkte anmelderne dog på. De har da fattet minus her!!!

04: Mamma Mia! (*****-)
Den burde simpelthen have modtaget bedre kritik, alene for dens naive evner til at gøre folk glade.

05: Australia (****-)
Muligt den ikke levede op til forventningerne, men dårlig er den ingenlunde og da langt bedre end dens allerede middelmådige rygte. Fattede og fangede folk slet ikke ironien i den stærke første halvdel?

06: The Heartbreak Kid (***---)
Fik så hårde ord med på vejen af anmelderne, at jeg ikke kunne tro andet end at den var ringe. Det var den slet ikke.

07: The Hunting Party (****--)
Gott kaldte den dårlig, den er totalt overset alle steder og så har vi endda med en virkelig god film at gøre, der midt i underholdningen tillader sig at være kritisk mod sit egent lands politik.

08: Los Cronocrímenes (****--)
Glemt, ukendt, overset spansk thriller om et tidsrejse paradoks. Den var dæleme spændende!

09: [Rec] (****--)
Se den nu før du ser det amerikanske remake. Den er ret effektiv som gyser, hvis man ikke forventer noget dybere.

10: Feast of Love (****--)
Ja jeg kunne altså bare godt lide den!


MEST OVERVURDEREDE OG/ELLER RIGELIGT HYPEDE 2008:
Det kan godt være gode film der står her, men de lever af en eller anden grund ikke op til det de lovede.

01: Juno (***---)
Flotte anmeldelser, Oscarvinder og nomineringer som bedste film og hvad har vi. Hvad sker der lige???? Den er da så middelmådig som de kommer og dens tema er det da kun amerikanerne der kan opfatte som noget særligt.

02: Disturbia (***---)
Kliche på kliche og dybt dybt forudsigelig amerikanske popligegyldighed!

03: Superbad (***---)
Den var bare ikke så god igen, basta (selv om den da havde noget over sig, så måske hvis man var teenager?)!

04:...Og det var Danmark (***---)
Mener bestemt jeg har set indtil flere dokumentarprogrammer i tv der kan levere fuldt ud lige så godt. Så dejlige gensyn, men havde vi ikke set det hele før og indtil flere gange? Så hvorfor så, så pæn kritik?

05: Untraceable (**----)
Fandt den altså langt værre end dens anmeldelser.

06: 1408 (***---)
Havde da sine momenter, men færre end anmelderne mente.

07: Mannen som elsket Yngve (***---)
Sympatisk, men kunne bare ikke levere så meget som lovet fandt jeg.

08: De Unge år: Erik Nietzsche sagaen del 1 (**----)
Kan ikke engang leve op til dens middelmådige anmeldelser. Den er bare ikke særlig sjov!

09: Flammen & Citronen (****--)
Er da bestemt et kig værd, men ligefrem indstille den til flere priser, som den er blevet gjort, det ved jeg nu ikke? Det skulle da lige være Thure’s røde hår.

10: Hancock (***---)
En af den slags film der dårligt er værd at bruge tid på. Man har alligevel glemt den. Så at den fik sådan en succes er uforståeligt og at anmelderne ikke slagtede den mere undrer mig også?


ÅRETS MEST UNØDVENDIGE 2008:
Listen over film de IKKE havde behøvet at lave.

01: Saw IV (**----)
Stooooooooooooooooooooooooooooooooooooooop!

02: Fred Claus (*-----)
Hollywood bliver ved med deres ynkelige forsøg på at lave morsomme julefilm. Hvorfor?

03: Righteous Kill (**----)
Giganternes møde, desværre mange år for sent. Al burde også have været advaret efter sidste film han lavede med instruktør Avnet, så hvad fanden tænker han på.

04: The Eye (**----)
Nu har vi jo ligesom den asiatiske original og den var ikke engang særlig god.

05: Rush Hour 3 (**----)
Se under ‘Saw IV’.

06: The Invasion (**----)
Hvad skal vi egentlig med endnu en udgave af ’Invasion of the Body Snatchers’?

07: Journey to the Center of the Earth (**----)
Der er lavet så mange udgaver af Jules Verne’s ’Rejsen Til Jordens Indre’ og denne her hører bestemt til en af de værre og mest unødvendige. Det hjælper 3D versionen jeg så den i, i LA ikke meget på.

08: The Hills Have Eyes II (**----)
Se under ‘Rush Hour 3’, som henviser til ’Saw IV’ og tjek så der og træk så et par ‘O’er’ fra.

09: I Now Pronounce You Chuck & Larry (**----)
Et vi virkelig ikke kommet videre...Ha ha ha, se de er bøsser...Ja og?

10: Kollegiet (**----)
Danskerne forsøger sig udi det asiatiske gys og det havde de ikke behøvet.


FILM VÆRD AT HUSKE OG BEMÆRKE, MEN SOM GIK (LIDT) TABT I MÆNGDEN 2008:
Film jeg finder virkelig gode og som jeg føler lige skal nævnes.

01: Hellboy II: The Golden Army (*****-)
Jeg elskede virkelig endnu en tur med denne helvedes karl i Guillermo del Toro gotiske univers.

02: Frygtelig lykkelig (*****-)
Sådan der (som Tommy ville skrive) dansk film!!!

03: Shine a Light (*****-)
I Know It’s Only Rock ‘n’ Roll, But I Like It....Fuck yeah!

04: Tropic Thunder (*****-)
Klart en af årets mest morsomme film og måske den jeg personligt har grinet mest af (selv om jeg som film fandt ’Knocked Up’ bedre).

05: American Gangster (*****-)
Scott kan altså endnu:o)

06: 30 Days of Night (*****-)
What A Bloody Ride......

07: Funny Games U.S. (*****-)
Jeg må med skam indrømme, at jeg aldrig har set originalen.

08: Burn After Reading (*****-)
Jeg morede mig virkelig og også efter filmen.

09: Sukiyaki Western Django (****--)
Fucked up morsomt underholdende genremix og mere til.

10: Trade (****--)
Tja, en rigtig god film, men jeg kan ikke nægte den kom med i mangel af bedre, for ikke blot at gentage film jeg har skrevet på listen et andet sted allerede.

Det var vist det. Tak for år 2008 og håber i alle får et fedt filmår 2009!!!

04/01-09Årets Film 2008
Super du gad at lave listen, og hvilken læselig fornøjelse den var. Ikke bare har du set utroligt mange film, men du disker også op med humoristiske, spændende og veloplagte kommentarer. Sådan!

Jeg er kun seriøst uenig få steder, f.eks. i din positive omtale af Halloween, som jeg fandt en skændsel mod originalen, og Hellboy II, som jeg fandt temmelig irriterende. Resten af listen er jeg generelt enig i, og nogle af dine betragtninger sad jeg automatisk og tænkte "ja!" til. Heriblandt Australia, hvor visse ikke synes at have fanget ironien, The Invasion, der udgør endnu en utilfredsstillende genindspilning af en fremragende original, og ikke mindst Indiana Jones, som du beskriver knivskarpt og præcist, selvom jeg ikke vil betegne den som skuffende (hvilket givetvis skyldes den manglende nostalgi :) ).

Din top-liste er desuden meget spændende. Udover de "obligatoriske" kan jeg specielt godt lide at se "3:10 to Yuma", "The Mist" og Affleck-brødrendes kraftpræstation "Gone, Baby, Gone" blandt dine udvalgte.

Derudover er det ganske enkelt utroligt så mange skodfilm, du får kørt i gennem dvd-maskinen i løbet af året. Men det er jeg nu kun glad for, når det resulterer i sådan en omgang forrygende underholdning! :)

04/01-09Leader of the pack
Sådan der, Thomas!, som jeg ville have skrevet. Omfattende, underholdende og morsom læsning af højeste kvalitet. Takker ydmygt for din uundværlige kontribution. Jeg er ikke enig hele vejen igennem, men det skal jeg heller ikke være. Tak fordi du også nævner Snow Angels, det er så vigtigt.

Grand old man, du er stadig den bedste.

´Where is Bill?!?´

05/01-09Leader of the pack
4 stjerner vil jeg også vudere den nye James Bond-film til, udfra første kig, og jeg glæder mig endda til at gense den.

Du giver den også 4 stjerner, og kalder det en skuffelse? Med en så gennemtærsket og let genre som James Bond efterhånden er blevet til, så synes jeg da, at 4 stjerner idag er pænt til en Bond-film.

En skuffelse siger du? Det er da noget af en formel du "opererer" udfra. Ifølge et svar til Das Gott er du enig i, at "Casino Royal" er et mesterværk og den film gav du 5 stjerner! Og så bare fordi at den næste så ikke bliver helt så god, men alligevel bare 1 sølle stjerne mindre, så hedder det ikke længere mesterværk men en skuffelse?

5 stjerner giver du til en Indy film, og så har den skuffet dig? Jeg ville give den nye Indy-film 3 stjerner, og den underholdt mig fint. Og så lang tid, at jeg bliver fint underholdt, er der ikke noget der skal skuffe mig.

Men det er da synd for dig, Thomas, at du bliver så meget skuffet, og jeg fatter ikke, at med alle de filmår, som du har på bagen, at du så ikke kan blive bedre til at vælge de film fra, som du tror du ikke vil få et godt bekendtskab med. Så spare du dig selv for alt den skuffelse.

05/01-09Leader of the pack
Friis: Tak og godt at læse dine tanker omkring det. Angående Hellboy må jeg jo bare konstatere at mange mener som du, uden at jeg fatter hvorfor. Jeg fandt den selv rigtig god og min filmbody jeg så den med i USA fandt den også virkelig god (måske ikke helt så meget som jeg, men dog). Kritikkerne fandt den da vist også okay, men den anden Rasmus her på siden kunne heller ikke døje den osv. Men rart at høre at vi er så enige om mange, det er jo altid dejligt.

Don: Bill is coming, Bill is coming and you know it:o) Og nej, enige skal man netop ikke nødvendigvis være for at det kan være god læsning, så tak for dine flotte ord. Snow Angels skulle med ja, selv om den måske ikke var så overraskende god igen, du havde jo snakket om hvor fantastisk den var, så jeg forventede mig ikke en dårlig film. Men både det at den var bedre end forventet og det at så få har set den (lader det til) har bragt den med der!

Peter: Kunne du ikke prøve at lade være med at lyde så nedladende (ved ikke om det er nedladende ment) som var man et barn Peter, det ville give mig langt mere lyst til st svare dig ordentligt. Det ville være sødt af dig. Der er intet der er synd for mig, jeg kan med eller uden alle mine filmår på bagen godt finde ud at at vælge de rette film og selv de film der ikke er de 'rette' vil jeg jo med min filminteresse også se.

Jeg skal gerne give dig et fyldigt og klart svar, så kan du måske forstå hvad jeg mener, også selv om du ikke måtte være enig. Men du må vente til jeg har fri fra job, så det kan nok ikke blive de næste par dage med mine mødetider. Fint nok?

05/01-09Årets Film 2008
Utolig underholdene og morsom liste Thomas! ;) Jeg er især også enig omkring "Felon"! Den er faktisk en af de bedere fængselsfilm jeg har set i lang tid, og så er den også ret velspillet, især af ham den mørke gut(kan desværre ikke huske navnet) som fængselinspektør, gør det fortræffeligt! Og så er der da også et lille come-back fra selveste Val Kilmer som en kæmpe af en massemorder!

05/01-09Årets Film 2008
Fyldig liste, TN. Du nævner mange film som er værd at omtale.

Iceman:

Jup, Felon er nemlig fremragende. Jeg var dybt overrasket. Bemærk også dens flotte rating på imdb. Fed film.

Peter:

Ville lige spørge hvorfor du ikke giver stjerner til de film du anmelder? Eller har jeg spurgt om dette før :-)

Thomas ser i øvrigt mange film, og dette er bevidst og har sin årsag. Så du skal nok ikke stille spørgsmålstegn ved hans valg af film, men det vil han så uddybe for dig.

05/01-09Årets Film 2008
@Peter: Hvis man ikke ser nogen dårlige film, glemmer man, hvad det er, der gør de gode film gode. Derfor går jeg ind imellem ind og ser film, som jeg regner med er dårlige.

Plus at hvis man ikke gør det, misser man jo også chancen for at blive positivt overrasket. Og det sker selvsagt.

05/01-09Årets Film 2008
100% enig, Car. De dårlige film sætter jo også tingene i perspektiv så at sige. Man får et mere nuanceret syn på top og bund niveau.

05/01-09Årets Film 2008
Hej Gott

Når jeg ikke længere giver stjerner, så er det først og fremmest fordi, at jeg ikke har lyst til at låse mig fast i mine anmeldelser, ved at skulle give en bestemt karakter. For mig giver det en større skrivefrihed uden stjerner.

Carcajou: Så intresserer du dig nok mere for film end jeg gør. Når jeg udpeger en film, så gør jeg det efter, at jeg tror, at jeg kan få noget med der fra. Selvfølgelig kan jeg da også leje dårlige film, men de film jeg udpeger for at skulle se, dem regner jeg da bestemt med at skulle få noget med hjem fra.

05/01-09Årets Film 2008
Helt 100 % rigtigt, Carcajou - jeg er som Gott, helt enig.

Da jeg så 'Australia' i lørdags blev jeg flere gange undervejs i filmen mindede om hvor meget jeg egentlig glædet mig til den 23. januar, hvor 'Benjamin Button' kan ses på dansk jord.

Og lige apprapos 'Australia'.
Thomas, du skrev:
"Fattede og fangede folk slet ikke ironien i den stærke første halvdel?"

Vil du ikke uddybe denne ironi som findes i den første halvdel? Det er slet ikke fordi at jeg vil løfte arme eller starte et 'flueknepperi' men er bare interesseret i hvad det er jeg er gået glip af hér ;)

05/01-09Årets Film 2008
Peter:

Tak for svaret, selvom jeg dok ikke helt kan se, hvorfor angivelse af stjerner skulle låse dig fast. Du giver jo filmen en dom, en karakter, som gør det nemmere for dig og for os andre at se, hvor du står henne. Jeg kunne bedre følge dig hvis du sagde, at scopes skala 1-6 måske var lidt begrænset, iforhold til f.eks den på imdb?

Og ved at du kun ser de "sikre" titler, og lader dig begrænse, er netop det der adskiller ægte filmelskere fra almindelige seer, og forskellen er enorm stor.

Mirza:

Med din konstante reklame for Benjamin Button, vil jeg nok udpege filmen til den mest indbringende dette år i danske biografer :-)

Mht. Australia, så tror jeg heller ikke du er gået glip af noget, uanset hvad svar du får af Thomas på dit spørgsmål, så vil du stadig mene det samme. Jeg havde det også svært med filmens komiske/ironiske tone, men jeg synes dog den er okay som heldhed, hvor jeg prøvede at få en god oplevelse, også selvom jeg ikke er til instruktøren. Jeg synes dog generelt set, at du er meget hård i din kritik, hvis man ser på dine domme osv. Men det er en anden sag.

05/01-09Gott
Mener du kritikken over 'Australia' eller bare sådan generelt? ;)

06/01-09Årets Film 2008
Mikkel Munch Fals postuleret ellers stor for Australias første halvdel var spækket med ironi og underfundig humor, som klædte den ufatteligt meget. Men det hele døsede hen i gravalvorlighed og klam episk æstetik.

Nu har jeg ikke set filmen, men det var bare hvad han sagde. :)

06/01-09Årets Film 2008
Jeg plejer tit at være uenig med Mikkel Munch Fals anmeldelser, men hans programmer er uden tvivl god underholdning. Det er til gengæld HAM der er spækket med en god ironi.

;)

06/01-09Årets Film 2008
Ja han er faktisk befriende fornuftig at høre på, ham Mikkel Munch, rart at Danmarks Radio er tilbage på film-hesten.

"Australia" synes jeg personligt var en ret vellykket film, netop første halvdel er en forrygende blanding af klassisk saddelunderholdning og Lurhmann-lune. Så daler den i niveau senere men absolut en fin fjer i hatten for Baz efter min mening.

Og tak fordi du igen har beriget siden med dine betragtninger Thomas, lad os nu se dig her noget mere i det nye år.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.