Star Wars: The Clone Wars: Star wars på det jævne!

Star Wars: The Clone Wars

05/01-09Star wars på det jævne!
Det var med stors skeptis jeg besluttede mig for at se denne film i og med at den ikke havde fået den bedste modtagelse af kritikerne rundt om i verden. Jeg er selv stor Star Wars fan og frygtede derfor at blive ualmindeligt skuffet over en fejlagtig produktion uden dybde og mening.

Dog må jeg sige at resultatet af Lucasarts første forsøg på en animationsfilm, omhandlende det store Star Wars univers, ikke var helt så skidt som først frygtet.

For først at fokusere på de gode elementer, som filmen faktisk har et par stykker af, synes jeg det er nærliggende at kommentere den underholdningsværdi som filmen faktisk har. FIlmen har ikke mange stille øjeblikke og er generelt rig på store actionscener med gode speciel effects. Det er i og for sig rigtig underholdende at se Anakin og Obi-wan flænse droider på rigtig Jedi-manér. Filmens specielle animationsstil, som også har været offer for en del kritik, tiltaller mig faktisk også udemærket. Stilen passer generelt godt ind og specielt Anakin og hans Padawans "look" er ramt rigtig godt.

Filmen har da desværre også en masse mangler som gør at oplevelsen aldrig bliver til det Star Wars sus som man måske havde håbet på. Først og fremmest lider filmen under en meget svag dialog mellem de forskellige hovedpersoner. Det lyder ikke til at der har været så meget fokus på dette aspekt i filmen da flere af samtalerne forekommer utroværdige pga. en noget usammenhængende dialog. Dette bliver ikke bedre af, at de indtalte stemmer synes at være noget "tomme" (af mangel på bedre ord). Der er simpelthen ikke nok følelse og indlevelse i de indtalte stemmer og dette resulterer i at filmens hovedpersoner aldrig formår at blive troværdige nok til at man kan leve sig ordentligt ind i filmen.

En anden ting som filmen i den grad også lider under er manglen på et ordenligt plot. Jeg vil forsøge at undgå spoilers så derfor vil jeg bare sige at plottet aldrig formår at blive virkelig interessant da der egentlig ikke bliver fokuseret på det som Star Wars sagaen handler om: Darth Vader.
Istedet handler plottet om noget forbavsende ligegyldigt som er svært at give en større betydning når man sætter det ind i Star Wars universets kontekst.

Alt i alt vil jeg sige at filmen sagtens kan anbefaldes til de mindre der har lyst til et godt science fiction brag med masser af effecter og action. Dog svigter filmen kernepublikummet som må siges at være de trofaste Star Wars fans som havde håbet på et glædeligt gensyn med en stort og genialt univers.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.