There Will Be Blood: Flagrende storfilm

There Will Be Blood

15/01-09Flagrende storfilm
Daniel Plainview ( Daniel Day-Lewis) er eneforsørger til sin mindre søn. Han må rejse med sin far Amerika rundt for at holde olieoperationer ved roret. En dag får Plainview så et godt tilbud, han må følge. Et stykke land ligger ligetil en ny boring. En udsigt til let/hårdt tjente penge, hvis ikke lige det var for en religiøs landsby med dens unge præst Eli Sunday (Paul Dano) i spidsen, som også har sine interesser, der skal plejes.

Af en film der har været så dyr at lave og med så meget omtale, har det været med en udsøgt interesse, endelig at have fået den lejet. Nu kan jeg så sige at selvom den stadigvæk har været dyr at lave, så bliver den aldrig interessant nok. For mange udsving gør sit til det, og man bliver ikke rigtig klog på, hvor instruktøren vil hen. Der er ingen af karaktererne der bliver faste holdepunkter, og det går unægtelig udover den videre dybde som sådan en storfilm må og skal ha. Budskabet er derfor også derefter: En flok mænd som vil hævde sig, men de kan skam også miste besindelsen i ny og næ.
En flot produktion kan i sig selv ikke gøre det, og derfor vil sådan en film aldrig komme på nogen topliste for mit vedkommende. Filmens titel er dog lige i øjet, og selvom den ikke blev bedre, så kan den ikke hedde andet end den gør.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.