The Dark Knight: Scope Top 10 (2008)

The Dark Knight

16/01-09Scope Top 10 (2008)
I et forsøg på at slå min søvnløshed ihjel, besluttede jeg mig for at stykke en overall top 10 sammen - alle lister sammenlagt. For at holde det enkelt og få alle titler i spil gav jeg listernes film fra 1 til 10 point, 10 for en førsteplads – 1 for en tiendeplads, og regnestykket (kalkuleret med et par halve lister, hvis point derfor tæller halvt) ender således:

1. The Dark Knight - 142 point

2. There Will Be Blood - 116 point

3. No Country For Old Men - 79 point

4. Wall-E - 48 point

5. Atonement - 32 point

6. Cloverfield - 31 point

7. Sweeney Todd - 26 point

8. Into The Wild - 24 point

9. Control - 23 point

10. Indiana Jones - 21 point

_________________________________

Boblere:

3:10 To Yuma (19 point)
The Mist (17 point)
Vicky Christina Barcelona (14 point)
In The Valley Of Elah (14 point)
Rambo (14 point)
Lad Den Rette Komme Ind (13 point)
Wanted (13 point)
Happy-Go-Lucky (11 point)

Derudover kan jeg fortælle, at hele 57 forskellige film var med på top-listerne.


Lister fra:

pinhead, R.Friis, Mirza, Das Gott, sandmand, Carajou, Velvet, Kønig, Aleksander, Rasmus, M, The Law, mr. slat, Thomas Nielsen, The Iceman, don, Za Kannushi og undertegnede.

16/01-09Scope Top 10 (2008)
En sjov ide og skæg lige at se hvordan en sådan liste er endt. Nok ikke de store overraskelser finder jeg, i hvert fald ikke på de første pladser. Jeg er nok mest overrasket over at Into The Wild er kommet med og så endda så højt. Jeg havde næsmest den følelse at de fleste fandt den god, men ikke great (på nær dig Emil), men der kan man se at man tager fejl i et eller andet omfang. Brugerne på Scope troede jeg også have givet Indy 4 så hårde ord med på vejen, at det for mig er overraskende at se, at den alligevel har sneget sig ind.

16/01-09Scope Top 10 (2008)
Sjov idé og initaitiv, Emil!:D Det må gerne blive en tradition, efter hver årsliste.

Er personligt glad for, at "Control" er at finde i brugernes top 10 - var bange for, at det var en af den slags film, der ville blive forbigået.

Jeg må iøvrigt også snart få set "Wall-E"!

16/01-09Scope Top 10 (2008)
Sjov ide Emil. Og Velvet, det er rigtigt nok. At se "Wall-E" er bare så herligt!

17/01-09Scope Top 10 (2008)
Ja, ikke nogen revolution af en liste, 8 ud af de 10 film havde jeg selv med på min, men godt at se "Atonement" alligevel ikke var så glemt, som jeg troede. Overraskelen for mig er højdespringeren "Sweeney Todd", der slet ikke skal være med på listen, hvis du spørger mig men lad nu det ligge ;-)

20/01-09Scope Top 10 (2008)
Må indrømme, at jeg også har svært ved at se, hvad Sweeney Todd laver på listen. Nuvel, det er en flot og underholdende film, men i følge mig slet ikke blandt årets bedste....

Men måske jeg skylder den og Atonement et gensyn, da jeg slet ikke tillægger nogle af de to kvaliteter til at være på årets liste ved første gennemsyn.

Derimod bliver jeg mere og mere overbevist om, at det er en fejl, at jeg ikke har Wall*e på min. Den er jo fantastisk.

22/01-09Oscar
Her er nomineringerne:

http://www.oscar.com/nominees/?pn=nominees

På trods af TDK's 8 nomineringer, lykkedes det ikke at score Nolan en, og heller ikke filmen. Det er under al kritik. Men held og lykke til Ledger.

22/01-09Oscar
Enig, Gott. Jeg finder det umiddelbart mystisk, at "The Dark Knight" forbigås i de tunge kategorier til fordel for bl.a. "The Reader". En film, som ikke har fået den bedste modtagelse i mands minde, så vidt jeg erindrer.

Nå, men jeg vil gemme frustrationerne væk, indtil jeg får set de nominerede film. Fedt er det i hvert fald, at vi har mulighed for at se samtlige nominerede i hovedkategorien på det store lærred, inden showet løber af stablen. Der er godt nok en del at glæde sig til i den næste måneds tid! :)

22/01-09Oscar
Øv, øv, øv jeg er så skuffet, at jeg næsten ikke kan beskrive det. Selvom jeg ikke har set nogle af de fem nominerede til bedste film, så kan jeg slet ikke forestille mig nogen bedre film end Dark Knight... og da i hvert fald ikke alle fem.

22/01-09Oscar
Hamrende forudsigeligt og interessant overraskende - oscaren som vi kender den.

Først og fremmest, helt til grin at Nolan og hans mørke væbner begge blev forbigået. Og jeg mener virkelig forbigået på det groveste trods de mange nomineringer. Håbløst.

Men det skal blive spændende at se feltet, "The Visitor" er den eneste, jeg har set, og den var eminent. Skuespillet ser virkelig ud til at være stærkt repræsenteret i den mandlige afdeling, Dr. Jowney for "Tropic Thunder" er muligvis en popsmart bemærkning fra akademiet men en stor sejr for comedy generelt. Mindes faktisk ikke det er sket før, hvor man nominerer en straight comedy-præstation.

22/01-09Oscar
Jeg er også mega skuffet over udfaldet. Det er håbløst, som du siger, Emil. Er også lidt skuffet over at musikken til TDK ikke fik en nominering.

Rfriis:

Du har ret. The Reader fik lunkne anmeldelser. Vi må bare erkende, at akademiet endnu ikke er klar til at acceptere superhelte genren. Eller underholdning i det hele taget. Det er den eneste logiske forklaring jeg kan diske op med.

prøv læs det her:

http://politiken.dk/kultur/article633915.ece

22/01-09Oscar
Er lidt sur over at Nolans mesterværk ingen oscar fik! "The Reader" er ret dårlig!

22/01-09Oscar
Det sære er, at både Directors Guild, Producers Guild og Writers Guild har nomineret "The Dark Knight" til deres respektive priser. Deraf kan man så regne ud, at det må være skuespillerne og teknikerne, der ikke syntes, den skulle nomineres i de tre tilsvarende Oscar-kategorier ...

Jeg så "Benjamin Button" i går, og det er bestemt en god film, men ikke på højde med "The Dark Knight". Så nu glæder jeg mig til at se de fire andre.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.