Changeling: Når systemet svigter!

Changeling

17/01-09Når systemet svigter!
Clint Eastwood har to filmpremiere i år, så man kan sige, at han har hænderne fulde. Og det er jo herligt. Vi kan godt lide at se ham i aktion. Changeling er et fint storladent drama, med elementer af en thriller. Der bydes i hvert fald på lige dele. Det er først og fremmest en fængende fortælling om en enlig mor, som forsørger sin søn, men en dag forsvinder han, og hun sætter en stor efterforskningssag i gang. Hun kommer ikke tættere på sandheden af den grund.

Filmens åbenlyse kritik er rettet imod systemet, der svigter en, når de burde beskytte en. Korruption, svindel og kvinde undertrykkelse er også noget filmen berører, men når alt kommer til alt, så er der ikke de store fornyelser eller overraskelser i fortællingen, selvom den indrømmet er fængende og spændende nok til at holde en oppe, også selvom der godt kunne skæres lidt af længden. Eastwood presser også citronen lige voldsomt nok i visse scener, og tegner måske også et ensidigt billede af det rådne system, som vi har set temmelig mange gange før.

Så altså, filmen er absolut ikke problemfri, men overall er der tale om en ganske vellykket film, der tematisk berører nogle ømme emner.

I hovedrollen spiller Angelina Jolie rigtig godt, og godt at se, at hun bevæger sig lidt væk fra actionrollerne. John Malkovich er også fin i birollen. Changeling er også en flot film at se på, og den giver seerne en fin fornemmelse af at være tilbage i tiden med gamle køretøjer, tøj m.m. Kan sagtens anbefales, men den er ikke i samme vægtklasse som Mystic River, Million Dollar Baby eller Letters From Iwo Jima blot for at nævne nogle af instruktørens seneste værker. Men det er måske heller ingen skam?

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.