Benjamin Buttons forunderlige liv: Et forunderligt liv?

Benjamin Buttons forunderlige liv

29/01-09Et forunderligt liv?
Som så mange andre sikkert også er, er jeg stor fan af David Finchers "mesterværker". Med film som "Se7en" og "Fight Club" har David Fincher karakteriseret sig selv som en noget "mørk" instruktør. Med Dette menes der at Fincher holder af at filmatisere den mørke og mere dystre side af livet.

Med "Benjamin Buttions forunderlige liv" har Fincher kastet sig ud på en noget anderledes sti. Selvom filmen indeholder visse "Fincher elementer" kan man ikke komme uden om at denne film adskiller sig noget fra de andre film Fincher i sin tid som instruktør har arbejdet med. Dette gør at filmen både har positive og negative elementer hvor man dog må sige at de positive elementer vægter mest.

Lad mig starte med at sige at denne film på et rent historiemæssigt plan ganske enkelt er fremragende. Historien om Benjamin Button er ikke kun spændende og godt fortalt. Det er også en dejlig forfriskende måde at fortælle om livets forskelllige sider på.

På skuespiller-fronten finder vi Brad Pitt som Benjamin Button. Selv om Pitt efter min mening har nogle af sine bedste præstationer som skuespiller i Finchers film, så gør han dog ikke det samme i denne film. Efter min mening er Pitt's fortolkning af Benjamin alt for kold og "tom" i en rolle der behøver en stor personlighed for at publikum skal kunne identificere sig med ham på hans store eventyr. Anderledes velspillet er Benjamins barndomsven og senere udkårne kærlighed Daisy. Cate Blanchett er ganske enkelt fremragende i rollen og man fornemmer vorkelig den følelsesmæssige udvikling hun gennegår filmen igennem.

På trods af godt skuespil og et spændende plot har filmen dog også sine mangler. Det første negative element jeg bed mærke i var Benjamin Buttons manglende følelsesmæssige udvikling. Denne står stærkt i kontrast til hans fysiske udvikling. Hvor Benjamins krop udvikler sig på en utrolig måde forbliver hans personlighed den samme stille og rolige type. Jeg mangler mental udvikling i en personlighed der om nogen fortjener den største og mest spændende udvikling siden "Jack" i "Fight Club".

Jeg bliver også nødt til at nævne filmens "flow". Generelt er filmens rytme meget god men der er dog visse scener der bliver for langtrukne og kedelige. Jeg vil ikke spoile for meget så jeg nøjes med at sige at nogle scener godt kunne være blevet en del forkortet for at give filmen et hurtigere flow der ville give filmen mere tempo i steder hvor filmen blver lidt for langtrukken.

Alt i alt er det dog en glimrende film som også har nogle klare "Fincher" elementer som f.eks. den store fokus på døden og livets mere sorte sider. Et rigtig godt plot og præmis bliver dog svigtet en smule af en middelmådig præstation af Brad Pitt sammentidig med at filmens flow til tider falder lidt for meget i tempo.

29/01-09Et forunderligt liv?
Jeg har ikke selv set filmen endnu (desværre!), men jeg guffer anmeldelser i mig lige for tiden, for at danne mig et overblik over hvad jeg skal forvente mig. Du skriver godt og jeg kan, uden at have set værket, sagtens forstå dine pointer. Dog var der én ting jeg bed mærke i:

"Efter min mening er Pitt's fortolkning af Benjamin alt for kold og følelsesladet i en rolle der behøver en stor personlighed for at publikum skal kunne identificere sig med ham på hans store eventyr."

Hvordan kan en præstation være både kold og følelsesladet? Generelt set, er en følelsesladet præstation (hvor generel en betegnelse det så end må være) vel også den mest anvendelige metode, til at forføre publikum og lukke dem ind i karakterens verden og psyke? Lidt uddybbelse ville være rart.

29/01-09Et forunderligt liv?
Det er en fejl fra min side. Jeg beklager :)

Det jeg selvfølgelig mener er at Brad Pitt netop IKKE tilfører nok følelser i hans rolle som Benjamin. Jeg har rettet fejlen nu. Tak for kommentaren :)

29/01-09Et forunderligt liv?

29/01-09Et forunderligt liv?
Som jeg også sagde adskiller denne film sig meget fra Finchers tidligere værker. Plottet ligner ikke tidligere Fincher-film men filmen har dog, som jeg også forklarer i anmeldelsen, visse elementer som Fincher også benytter sig af i denne film.

Men at du synes plottet er uinteressant er jo bare din mening, og den kan jeg ikke tage fra dig. :)

29/01-09Et forunderligt liv?

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.