Pulp Fiction: - Tyranny of Evil Men -

Pulp Fiction
Film Pulp Fiction
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Divine InterventionFilmBaron
Anonym
Kedeligt!Anonym
"This is a tasty burger!"Vinther
Pulp FictionConway
Mesterværkmesterhakket
pulp fictionmovie guy
- Tyranny of Evil Men -Mirza
Indlæg Se alle indlæg (68) Se mere

29/01-09- Tyranny of Evil Men -
I "Pulp Fiction" udspiller der sig en større eksistentialistisk kamp mellem transcenderende og materielle styrker på et overvejende nihilistisk territorium om ting som menneskelig værdighed og nåde.

To kriminelle håndlangere ved navn Jules og Vincent skal ud og myrde nogle fyre som har røvrendt gangsteren Marsellus Wallace. Mens de mindst venter det springer en fyr frem der havde gemt sig på toilettet og skyder imod Jules og Vincent - uden at ramme. Mens Vincent ikke henkastes til dybere refleksion, er Jules derimod overbevist om at han har været udsat for Herrens indgriben - et mirakel. Jules ønsker ikke at myrde længere og vil starte et nyt spartansk liv som hyrde for Herren. Vincent håner hans religiøse opvækkelse og forsætter ufortrødent.

Toiletbesøg, som oftest er et mindre filmisk tabu, idet de udstiller kroppens animalske funktioner og stinkende processer, bruges her til at karakteriserer Vincent, hvis tre besøg på toilettet herefter får gradvis større skæbnesvanger betydning - han træder midt ind i et røveri, finder Mia i en heroin-overdosis, og bliver pløkket. På samme allegoriske vis tegnes der et opfindsomt billede af Vincents spirituelle død, da afvisningen af miraklet først optræder i sidste halvdel, *efter* man har bevidstheden om hans død.

“Night of the fight, you may feel a slight sting. That's pride fuckin' with you. Fuck pride! Pride only hurts, it never helps. You fight through that shit.”

Et spydigt varsel om den anale voldtægt hvor netop stoltheden gør mest ondt - på trods af det mindre stik af fysisk smerte, og hvor Wallaces menneskelige værdighed testes ligesom de andre på den mest ultimative måde. Som Butch, der vælger at lade nåde gå for ret og redde sin dødsfjende fra en bestialsk skæbne. Ude af sit 'fangenskab', virker Butch nærmest genfødt (her uden det religiøse element) da han cruiser væk på chopperen ’Grace’.

30/01-09The Tyranny of Evil Men.
Wow, imponeret anmeldelse, Mirza, og sikke en mundfuld af detaljer du får sat spot på. Jeg føler mig sku næsten overbevist om, at mit forholdsvis distancerede forhold til 'Pulp Fiction' som et rendyket stilikon næsten bør tages op til genovervejelse. Dog kræver det et gensyn før jeg kan gøre op mig selv om du er helt på gal vej eller lige har genopfundet den dybe tallerken. :) Din bedste anmeldelse er det dog uden tvivl.

31/01-09The Tyranny of Evil Men.
Jeg takker hjerteligt for dit feedback. Tak!

Hvis du vælger at gense 'Pulp Fiction' igen inden længe, så meld endelig tilbage og fortæl hvad du så synes. Personligt tog det selv sin tid at få det aspekt af filmen som jeg har nu. Håber dog at vride flere over på dén kurs :-)

09/08-09The Tyranny of Evil Men.
Hvorfor alt den ståhej om Tarantino? Han er jo blot en middelmådig filmmager når alt kommer til alt.

Ufatteligt at nogle kan kalde dette her for et mesterværk!?

På nær nogle få sekvenser, så er det her VIRKELIGT trægt. Langsommeligt, og særdeles ujævnt.

09/08-09The Tyranny of Evil Men.
Altid dejligt med en bølgebryder, men kan du så ikke argumenter for dine rebelske holdninger, Peter? :)

Jeg vil meget gerne have en dybdegående analyse af, hvorfor Tarantino blot er en middelmådig instruktør.

Eller er det hele bare for at være på tværs? :D

Det kan godt være tomme kalorier - det tror jeg næsten ikke! - men så er det overdrevet fede tomme kalorier, som kun Tarantino kan skabe.

09/08-09The Tyranny of Evil Men.
Hvad synes du om 'Reservoir Dogs', Peter? Hvis du kan argumentere imod at den er visuelt elegant, dialogmæssigt sprudlende og elementært spændende på et holdbart grundlag tager jeg med glæde hatten af.

09/08-09The Tyranny of Evil Men.
Folkens! Peter er en provokatør. Han er ikke ude på en god filmsnak (han kan faktisk ikke lide film) - det kan I jo se under flere debatter. Han er den somme som han altid har været, desværre. Provokerende og åndssvag..... "Some men, you just can't reach".

09/08-09The Tyranny of Evil Men.
Der er vidst et ord for det....

http://da.wikipedia.org/wiki/Troll

Forstår ikke folk gider hidse sig op for argumentere imod en mand der bla. kalder Tarantino for en middelmådig instruktør. Come on guys!

09/08-09The Tyranny of Evil Men.
"Ordet troll blev først anvendt af Peter Gjerlev"

Tak Butcher. Det var vist det hele. Forceoffive opfandt jo en kur i sin tid mod Peter. "Ignorere" Og det hjælper.

09/08-09The Tyranny of Evil Men.
Ja lige præcis. Jeg nyder jævnligt at følge nogle saglige debatter herinde, men dem som kun er sat på jorden for at spolere og provokere, skal bare ignoreres..... Selvom det kan være fristende at svare ;-)

10/08-09The Tyranny of Evil Men.
Netop. Jeg fik jo for ikke så længe en nedladende kommentar fra Peter under antichrist, som var på grænsen til det racistiske, men det er ikke værd at spilde tiden på. Vi kender Peter for godt efterhånden, og tomme provokationer er han god til, men vi hopper ikke længere på den.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.