Body of Lies: Crowe, DeCaprio, Scott

Body of Lies

10/02-09Crowe, DeCaprio, Scott
Teknisk ferm film med en instruktør som efter mangeårig rutine tydeligevis stadig tager sit arbejde hudløst seriøst. Scott sænker ikke paraderne, og det er værdsat. Crowe og DeCaprio er altid tilfredsstillende, uanset hvor mainstream omgivelserne bliver.

Body of Lies er ikke noget kunstnerisk peak eller nogen Oscar-kandidat. Det er en politisk positioneret actionthriller. Done! - Og så prøver den alligevel at ingrere lidt abstrakte værdier som sandhed, løgne og loyalitet. - Uden dog at medføre mere end lidt kradsen i overfladen.

Lidt mere hardcore end hvad man allers er vant til. De amerikanske agenter er usympatiske og en del mere hårdføre end man kender dem. (Ja, de torturerer og slår uskyldige ihjel). Det eneste som legalisere deres ondskab er, at fjenden er endnu ondere. En lidt ambivalent vinkel, for amerikanerne ser ikke ud til at miste sjælen i deres kamp.

En lidt mat afslutning, som måske kan efterfølge en smule efterrationalisering, giver Body of Lies fire små stjerner. Den er alligevel lidt for gennemført til blot tre.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.