Eventyret om Despero: Filmnørden anmelder Eventyret Om Des...

Eventyret om Despero

07/03-09Filmnørden anmelder Eventyret Om Despero
Hvordan ville du udtale navnet Desperaux: som "Despero" eller "DespeRAVKS"? Lige meget. Filmnørden undrer sige bare over hvorfor Desperaux skal hedde Despero i Danmark. Er vi virkelig så fonetisk udfordrede? Anyway...

Eventyret Om Despero fortæller et klassisk eventyr, om den lille mus Despero, der redder en menneskelig prinsesse. Historien stammer fra bogen, med den elskværdige titel: The Tale of Despereaux: Being the Story of a Mouse, a Princess, Some Soup, and a Spool of Thread. En prisvindende børnebog, der uden tvivl fortjener al den ros den får.

Men nu er Filmnørden her ikke for at læse, men for at se film og det var åbenbart lettere sagt end gjort, da det kom til Eventyret Om Despero. Yup, Filmnørden faldt i søvn under filmen. Var han synderligt træt? Overhovedet ikke. Hvor meget missede Filmnørden? Cirka 20 minutter. Gjorde det nogen forskel? Svært at sige, men at bedømme på det Filmnørden faktisk så af filmen: nej, 20 missede minutter gør hverken fra eller til.

Hvorfor Filmnørden faldt i søvn kan der være mange grunde til, men umiddelbart var det ganske enkelt fordi, at denne film var guddommeligt kedelig - med mindre Filmnørden selvfølgelig missede de 20 mest action-pakkede minutter af filmen, men han tvivler på det. I hvert fald var den resterende del af filmen, som Filmnørden faktisk fik set, stærkt søvndyssende. Han var ellers opsat på at se filmen, for traileren og den karakteristiske tegnestil, havde vækket hans interesse, inden han satte sig ned i det varme, bløde, dejlige biografsæde.

Problemet er, at historien (i filmens tilfælde) fortælles med en ekstrem distance. Den skifter konstant fokus fra en karakter til en anden, og selvom den i ny og næ vender tilbage til Despero, så afskærer det altså tilskueren fra, at blive involveret med ham det hele handler om: Desperaux... undskyld, Despero. Derudover er historien ikke voldsomt spændende og har tydeligvis en sørgelig mangel på overraskelser. Synd, for den særegne tegnestil, der emmer af malerikunst fra 1600-tallet, er ellers ganske flot. Derudover er det spild af den ellers dybt imponerende rolleliste, der inkluderer navne som (og følg nu med) Matthew Broderick, Dustin Hoffman, Robbie Coltrane, Christopher Lloyd, Kevin Kline, Tracey Ullman, Ciaran Hinds, Richard Jenkins, Frank Langella, William H. Macy og Stanley Tucci.

Nu vækker Filmnørdens kritik helt sikkert ikke genklang hos folk, hvis alder kun er etcifret. Sådanne små poder, vil helt sikkert nyde Eventyret Om Desperaux... undskyld, Despero, og det skal de jo ha' lov til, for denne film er fuldstændig ufarlig. Som sådan opfylder filmen sit mål: den er børnevenlig. Desværre er den ikke ret... meget... mere... zzz... zzz...

Filmnørdens karakter:
... zzz... zzz... zzz...

http://www.filmnoerden.com/

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.