Bride Wars: Bridezilla-makværk

Bride Wars

16/03-09Bridezilla-makværk
Ét eller andet sted i det her makværk er der en god idé. Det er en ret fin præmis, at to bedsteveninder ved en fejl får booket deres bryllupsfest samme sted på samme dag - og derefter ender i et hadefuldt slagsmål, fordi ingen af dem vil flytte sig. Med det udgangspunkt kunne man lave en fin komedie om folk, der går bryllupsamok, fordi de gør brylluppet til et statussymbol.

Problemet er bare, at "Bride Wars" aldrig kommer så langt. Den starter egentlig ganske fint som en letbenet tøsekomedie, mens vi lærer hovedpersonerne at kende. Men efter den er kommet forbi det store vendepunkt, den fejlslagne festbooking, falder filmen helt sammen. Der er trods alt et par sjove detaljer i brudenes krig på beskidte tricks, men det meste er bare dumt og usammenhængende. Og værst af alt tager filmen aldrig rigtig afstand til bryllupshysteriet. Jo, selvfølgelig er dens to hovedpersoner hysteriske og urimelige, men undertonen er helt tydeligt, at kvinders liv handler om at blive gift og få nogle børn. "Den vigtigste dag i en kvindes liv er hendes bryllupsdag," som filmens wedding planner siger. Ganske og aldeles uimodsagt.

"Bride Wars" er ret jammerlig i både indhold og udførelse, så det kan virkelig undre, at det er lykkedes at få Kate Hudson og Anne Hathaway til at være med. De er jo dygtige, charmerende skuespillere fra Hollywoods A-hold, og det viser sig da også her. Især Hudson er fin som dominerende, småbitchy veninde - og nok er deres to hovedroller slemt stereotype, men de holder altså liv i en film, der ellers ville have været en rendyrket katastrofe.

Jeg undres over, at denne film overhovedet er blevet til noget. Men jeg undres endnu mere over, hvad der foregår hos de danske distributører. Det er decideret skammeligt, at sådan et makværk kan få dansk biografpremiere - mens "Rachel Getting Married", som Anne Hathaway var Oscar-nomineret for, ikke er fundet spændende nok til det danske publikum og derfor går direkte på dvd i næste måned.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.