The Dark Knight: Noget hyped--Jeg kan ikke lide filmen som...

The Dark Knight

28/03-09Noget hyped--Jeg kan ikke lide filmen som er noget kedelig
Jeg havde glædet mig til at se filmen og jeg har set Batman Begins som jeg synes er rigtig god og har en god historie.

Jeg synes der er skruet alt for højt op for blusset. Den er alt for lang. Der er så meget isenkram. En er rodet og uden sammenhæng. Historien forsvinder i et langt slagsmål..Jeg synes simpelthen filmen er røvsyg.

28/03-09Noget hyped--Jeg kan ikke lide filmen som er noget kedelig
Det er altid sjovt, når filmkritik strider direkte imod ens eget synspunkt. Jeg havde nemlig selv gerne set 'The Dark Knight' være 20 minutter længere. Den største kritik jeg kan give filmen er faktisk, at actionscenerne, der indtræffer efter den første halve time, næsten falder over hinanden, og hvis der havde været mere plads til reflektion og lavmælt magi i de små pusterum (som f. eks. det gyldne stykke, hvor Bruce sørger over Rachels død) så var 'The Dark Knight', i min bog, kommet endnu tættere på at være 'den perfekte film'. Sammenlignet tager 'Watchmen', sig noget nær perfekt tid til at fortælle sin historie, lag for lag.

(Hvis nogen skulle være i tvivl, hører 'The Dark Knight' stadig til blandt de fem bedste film, jeg nogensinde har set :))

28/03-09Noget hyped--Jeg kan ikke lide filmen som er noget kedelig
Jeg synes The Dark Knight har en ganske fin balance, men det jeg altid vil finde mest imponerende, er hvordan Nolan fastholder en bidende intensitet og dirrende tempo gennem hele filmen. Lidt ligesom Magnolia's første halvdel. Et langt orkesteret klimaks, sådan føles det i hvert fald.

Watchmen synes ikke helt kan leve op til det, til det taber den for meget tempo undervejs og virker langt fra så fængslende - hvis vi lige udelukker billedesiden og ser rent dramaturgisk på historien.

Så i min verden er The Dark Knight en bedre film, netop fordi den er så meget mere helstøbt. Men jeg synes generelt, at det er dejligt at se superheltegenren bliver opløst og lavet om til denne nye form for dekonstruktion af superhelte konventionerne og forvandling til en fængende hybrid genrer.

30/03-09Noget hyped--Jeg kan ikke lide filmen som er noget kedelig
Jeg undrer mig over, hvordan man kan sige filmens plot forsvinder i slåskamp, når filmens afsluttende klimaks nærmest er kemisk renset for de store slåskampe og eksplosioner. Nolan er en snu rad, der ved at lade de store eksplosioner foregå før filmens finale formår at signalere til os, at så må det blive endnu større senere, fordi en af reglerne i de store actionfilm er, at det største kanoner skal skydes af til sidst, og derfor ved man bare, at færgerne skal sprænges i luften. Men det sker bare ikke, og det er bevidst brud på reglerne. Så jeg forstår ikke kritikken, når slåskampen til sidst faktisk er en meget begrænset en med Jokeren, hvor klimakset tilmed ligger i den efterfølgende dialog og uden smarte one-liners under nævekampen. Men sådan kan man jo se forskelligt på tingene.

Jeg er f.eks. helt enig i, at jeg gerne havde set 20 minutter mere af The Dark Knight. Jeg kedede mig ikke et eneste sekund. Heller ikke da jeg så den i biffen anden eller tredje gang. Det samme kan jeg ikke sige om Bond-filmen Quantum of Solace, som er en halv time kortere end The Dark Knight, som jeg kun har set en gang, men stadig nåede at kigge på mit ur fem gange...

30/03-09Noget hyped--Jeg kan ikke lide filmen som er noget kedelig
Meget enig Claudious. Actiondelen er godt integreret, og en vigtig og nødvendig del af historien. Nolan rammer en perfekt balance.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.