Det grusomme udefra: Isnende uhygge

Det grusomme udefra

15/05-09Isnende uhygge
Carpenters Remake af The Thing From Another World, hører med i samme kategori som Halloween, når vi snakker om mandens allerbedste værker. Sjældent har jeg set en film der både byder på et mindeværdigt persongalleri, fremragende special effekter, der stadig virker ligeså skræmmende og chokerende i dag, som de gjorde for 27 år siden, og en ubehagelig dommedagsagtig stemning af paranoia og galskab, takket være Ennio Morricones musik, der langsomt men sikkert indsvøber dig i et tæppe af momentvis fascination og uhygge.

The Thing har samme effekt på mig, som f.eks. Alien, The Empire Strikes Back og T2 har, alle sammen science fiction, men alligevel vidt forskellige film, som har en rigtig god ting til fælles. Det er alle film, som jeg kan vende tilbage til med jævne mellemrum og blive ligeså begejstret for, som et barn er begejstret for juleaften, hver evig eneste gang jeg ser dem. Hvad der gør alle disse film mindeværdige for mig, er en kombination af samspillet mellem instruktionen, musikken, effekterne, skuespillerne og en lille smule filmmagi.

Filmen blev ikke den store succes i biograferne, men har siden hen fået et fast følge af utroligt dedikerede fans, der langsomt men sikkert bliver større og større i antal. Hvorfor filmen ikke blev den store succes tilbage i 1982, som Universal havde håbet på, er svært at sige helt præcist, men en stor del ”skylden” ligger helt klart på E.T., der havde premiere et par dage før The Thing. Folk var bare ikke klar til mødet med et knapt så venligt rumvæsen. Filmen fik siden hen stor succes på video og bliver i dag betragtet som lidt af en kult klassiker og det er fuldt ud fortjent!

Genset på BD.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.