The Young Victoria: Ganske tilforladeligt kostumedrama

The Young Victoria

09/06-09Ganske tilforladeligt kostumedrama
”The young Victoria” er dette års ”store” kostumedrama. I 2008 var det ”The Duchess” i 2007 var det ”Elizabeth – The golden age” og i år denne. Og ligesom dens ”forgængere” er det et meget atypisk kostumedrama. Den omhandler de traditionelle temaer: Stærke kvinder og deres valg, drama og selvfølgelig tilføget med en stor portion kærlighed og romantik.
Det slipper den faktisk forholdsvis godt fra. Jean-Marc Vallée formår at skabe en både intelligent og livlig Victoria, med stor hjælp fra en fremragende Emily Blunt, der med sit ansigt både viser sødme, intelligens, styrke og svaghed, og det gør at Victoria i en vis grad normaliseres.
Generelt er ”The young Victoria” en yderst velspillet film. Et andet stort plus er, at filmen hele vejen igennem er smuk at se på. Der er ikke sparet på detaljerne, og visuelt fejlfri at se på.
Men til gengæld er jo en smule skuffet over historien. På trods af den enlig er ganske underholdende, ender den blot som et typisk drama, der omhandler kongelige. Den overasker ikke specielt meget og er også forudsigelig. Man ved det hele sker på et tidspunkt, spørgsmålet er bare hvornår. Det skal også slås fast, at filmen kun omhandler Victoria kort før og efter kroningen. Det betyder at man selvfølgelig og desværre bliver nød til, at droppe alt der sker frem over. Det er fair nok, men desværre har man så valgt som et plaster på såret, valgt at slutte filmen af med en oplysninger om hende skrevet på skærmen. Filmen handler om hende ung, så jeg synes det er synd at afslutte den som en anden dokumentar. Samtidig gør det også, at man ærgrer sig over, at det ikke kom med i filmen.

Det er uden tvivl en meget ambitiøs film, men kommer aldrig rigtig helt derhen hvor man bliver rørt.
Er du i forvejen vild med sådanne dramaer, kommer du helt sikkert også til, at kunne lide denne film og har du aldrig kunne lide dem i forvejen, bliver ”The Young Victoria" en yderst kedelig affære.
Med en placering lidt midt i det hele, finder jeg den en harmløs og ganske underholdende historie-time

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.