Nordkraft: Stay Clean Or Die Trying

Nordkraft

12/06-09Stay Clean Or Die Trying
SPOILERS

Nordkraft er kraften, tyngdekraften, driften der gang på gang, ubønhørligt, melder sig, kræver sin ret.

Filmens konflikter, indre som ydre, er universelle. Kvinden besidder evnen til at stille krav, og det er også en styrke. Manden er den svage, der ikke selv kan ændre sit liv. Det kræver en kvinde, hvilket er både uhyggeligt og livsbekræftende på samme tid. Den ene mand har opgivet kampen, den anden kæmper forgæves, den tredje med succes.

Det er ham, der har ideen, der vinder. Manden med visionen om at komme ud af ghettoen, banden, John Travolta i Saturday Night Fever. Styrke og mod skal der også til.

En sød, poetisk film om et barkst miljø. Nogle af billedkompositionerne kan man følge, andre ikke. Showdown midt på broen, vejen til livet. Hvor ellers? Og et udspring, der elegant fornægter tyngdekraften. Vi er stadig selv herrer over vores liv, men nemt er det ikke, det store spring ud i, tør man sige det, genfødslen.

12/06-09Stay Clean Or Die Trying
Smukt.

Jeg husker stadig den afgørende scene, hvor Allan hopper ud fra broen, og hvor billedet så fryses, og han i voice-over format fortæller om dengang, han legede med hans ven - kan ikke huske hvad han hedder.

Ellers er jeg ret fascineret af Steso, der ved han går sin undergang i møde, men passivt tager i mod den.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.