Synecdoche, New York: Som en modbydelig tæge...

Synecdoche, New York

13/06-09Som en modbydelig tæge...
... der hager sig fast og er umulig at slippe af med i ét stykke.

Fraktioner af denne film vil altid sidde fast i dit sind.

Uforglemmelig.

13/06-09Som en modbydelig tæge...
Gud, hvor har du dog ret.

Alle de seriøse herrer herinde på scope - Thomas Nielsen, Das Gott, Emil Schultz, Pinhead, Mr. Slat, Sandmand, Carcajou, Claudius og hvad i ellers hedder alle sammen - SKAL simpelthen se den her film. Den bliver muligvis ristet af samtlige af landets dagblads-anmeldere, men lad jer ikke afskræmme. Der er så godt som garanti for en udfordrende og udefinerbar oplevelse, der aldrig har set mage.

13/06-09Som en modbydelig tæge...
Hvorfor tror du, at den bliver ristet af dagbladene?

13/06-09Som en modbydelig tæge...
Fordi anmelderne garanteret vil mene den er mærkelig bare for at være mærkelig. Hvilket selvfølgelig ikke passer i mine øjne. Men den ér satme abstrakt :)

13/06-09Som en modbydelig tæge...
Jamen så vil jeg glæde mig ekstra meget til at se den Rasmus:o)

24/07-09Thomas Nielsen
... og nu glæder jeg mig efterhånden RIGTIG meget, til at høre din fra min side længe ventede dom

24/07-09Rasmus
Jeg har desværre ikke chancen for at se den her i Odense og medmindre den har gået mens jeg var væk (eller jeg har sovet i timen?), så lader det underligt nok ikke til at den kommer????

Så det kan være jeg desværre ikke får den at se, før den lander på disc her i landet.

24/07-09Rasmus
Den ér netop udkommet på DVD, så... :)

24/07-09Rasmus
Okay, det vidste jeg så ikke:-) Tak!

24/07-09Rasmus
Den findes på laserdiskens' hjemmeside som køb, men jeg kunne ikke se den nede i blockbuster som leje?

24/07-09Rasmus
Underligt... Jeg skal ikke gøre mig klog på hvorfor.

24/07-09fundet
Måske skulle jeg lede efter gode briller :-) har fundet den, og regner med at leje den i aften. Hvis resultatet bliver under 3 stjerner, sender jeg dig en faktura på 45 kr :-)

24/07-09fundet
Og jeg tager glædeligt imod hver en øre hvis du kan overbevise mig om, at filmen ikke var en oplevelse ulig noget andet du har set :)

24/07-09kort kommentar
Nu er den set, og her kommer en kort melding (ikke en anmeldelse). Jeg må desværre skuffe dig. Den var overhovedet ikke mig. Sær film, der minder om noget David Lynch laver, men jeg var indrømmet aldrig fanget af historien eller personerne, og deraf filmen. Der ligger sikkert spændende ting bagved, men hele ideen og udførelsen synes jeg bare er for kedeligt. Dog bedre og mere ambitiøs end Antichrist og Hoffman er jo altid så god. Baseret på hvor meget jeg har kedet mig og hvor uinteressant jeg fandt hele filmen, giver jeg den 2 stjerner. Nu venter jeg i spænding på at se, hvem der affyrer det første skud mod mig :-)

25/07-09kort kommentar
Hvis blot jeg havde en pistol...

;)

Glad for at du fandt den en smule ambitiøs, i det mindste. Og lad mig så høre, hvad syntes du om filmens sidste scene? Den er ifølge mig, kronen på (mester)værket.

25/07-09kort kommentar
Okay, skuffet er jeg så. Jeg håber ikke du føler dig snydt af at sendte dig på vildveje. For det er sku fedt, at du giver en film som denne en chance. Dagen skal sku nok komme, hvor en film af denne kaliber rammer dig lige i hjertekulen (slet, slet ikke en ment på en højrøvet måde) - særligt hvis du fortsat kaster dig ud i de 'specielle' film - i mangel på bedre udtryk - så frygtløst som du gør :)

Min egen endegyldige anmeldelse af filmen er på trapperne.

25/07-09kort kommentar
Mirza: Take the gun :-)

Selvom jeg ikke kunne lide den, så følte jeg bestemt ikk filmen var helt tom indeni. Og jeg giver da alle film en chance, når dygtige folk herinde fra anbefaler.

Mht. filmens slutscene, så var den da lidt speciel, men når man stort set ikke var fanget undervejs, har den ingen store betydning, altså for mig.

Må indrømme jeg bedre kan lide en film som The Man Who Wasn't There, den synes JEG så er en nydelse og mesterlig hele vejen igennem. Men smag og behag, og det er bestemt ikke fordi jeg ikke kan lide "den slags" film.

25/07-09kort kommentar
'Dagen skal sku nok komme, hvor en film af denne kaliber rammer dig lige i hjertekulen (slet, slet ikke en ment på en højrøvet måde)'.....Muligt det ikke er ment højrøvet, men det lyder dæleme sådan i mine ører Rasmus (ved godt du sikkert ikke mener det dumt!). Det er sgu da ikke et mål i sig selv, at 'ende' med at kunne lide sådanne film og man har altså ikke nødvendigvis nået et højere menneskeligt udviklingstrin fordi man kan, så glem lige den der holdning med at det er 'der man skal ende', for det er det altså ikke nødvendigvis! Og nej, jeg har ikke sovet dårligt tak;o)

25/07-09kort kommentar
Thomas

Vi vil ham jo bare det bedste :-)

25/07-09kort kommentar
Hvorfor er ordet 'ende' blevet sneget ind? Jeg siger skam slet ikke, at Gotts smag skal indoktrineres til at kunne lide denne type film ved at se en masse af dem (Hvis det da ér det du antyder?).

Grunden til at Gott prøver kræfter med film som 'Antichrist' og 'Synecdoche, New York' er vel fordi, at han gerne vil have gode filmoplevelser - eller har jeg misforstået noget hér? Min kommentar kan siges på en anden måde: Gott skal da nok dumpe ind i en film af denne type som virkelig fejer benene væk under ham (og det er vel 'målet' når man ser film af denne aparte slags, correct me if i'm wrong) og kaste sin kærlighed over, som jeg for nyligt har gjort med 'Synecdoche, New York' og Jonas Mirza med 'Antichrist'.

Gott: 'The Man who Wasn't There' forstår jeg godt din begejstring for. Den er fantastisk, og den bedste Coen-film jeg har set.

25/07-09kort kommentar
Så skulle du lære at udtrykke dig bedre Rasmus, for det er en totalt forkert måde at sige tingene på, ganske enkelt! Det er jo i den grad at tale ned til folk og det ved jeg jo du ikke mener...Så derfor! 'Ende' kom ind fordi du skrev 'dagen skal sgu nok komme..'. Kan du se pointen?


Sandy.....Right:o) Det bedste for dig selv mente du vist der;o)

25/07-09kort kommentar
Der findes favoritter i stort set alle genre for mit vedkommende, også i de her "specielle film". Som sagt er The Man Who Wasn't There et bud, Memento, The Machinist, og ikke mindst Fight Club og Prestige. Dem vil jeg da betargte som specielle og kan ses igen og igen.

Denne her og Antichrist er bare kedelige (historien og personer), og uanset hvor meget der skulle ligge bag dem, er underordnet når man ikke er involveret.

25/07-09kort kommentar
Karaktererne (i hvert fald hovedpersonen) i 'Synecdoche' er en helt surværent beskrevet karakter, og man involveres da i alle hans følelser, på en måde som muligvis kan virke som underlig, men den rammer saftsusme én lige i hjertet og svømmer sig igennem (i hvert fald undertegnets) følelsesregister. Jeg er glad for at Rasmus er i gang med en anmeldelse, for, for mig er det umuligt at sætte ord på hvad 'Synecdoche' helt præcist gør ved mig (ikke at jeg forlanger at du skulle have dét i sinde, Ras). Det er en umådelig mesterlig fortælling om menneskets frygt for sygdomme og ensomhed. Spot on, Kaufman!

Thomas:
Rasmus mener jo blot, at han Gott en dag skal støde på en film (måske denne, som eventuelt kunne vokse på ham?) som skal gøre noget helt specielt ved ham. Ikke blot en god oplevelse, men én som bare gokker ham på liv og sjæl. Og når Rasmus skriver at han ikke mener det højrøvet, og at du selv skriver at du ved at han ikke mener det negativt, hvad er problemet da så?

Det er (som jeg har forstået det) ikke Gott der skal udvikle sig til at kunne lide den, men derimod filmen som skal udvikle sig for ham én dag.

25/07-09kort kommentar
'Problemet' Mirza er at formuleringen netop er højrøvet, uanset om Rasmus mener den sådan eller ej. Jeg kunne sgu ærlig talt næsten bedre have levet med, hvis den så også var ment sådan (det er derfor jeg så godt kan lide Velvet på det felt, han står sgu ved det!). Mere og længere er den bøf nok næppe, den skulle ikke blæses op (!!) og i øvrigt, selv om jeg nok ikke burde svare på Gott's vegne, så ved jeg da i hvert fald, at han har stødt på film der har slået benene væk under ham (og der må jeg altså atter understrege, at det ikke behøver at være specielle film på den skæve måde, som du også igen antyder at det skal være). Det er jo fint nok, at du gerne vil have noget mere alternativt, al respekt for det, før det rigtigt rykker i dig (hvis det er sådan du har det altså?), men sådan behøver vi alle jo ikke nødvendigvis at have det. Det gør os hverken dummere, klogere, smartere eller andet som du jo godt ved. For mig kan alt rykke og alt kan fejle, så både mere bizarre film, små skæve fortællinger osv kan røre mig dybt, men store film a la TDK eller LOTR kan altså også i lige så stor grad.

25/07-09kort kommentar
Mener du virkelig, at jeg antyder til at det absolut skal være aparte-film der skal ramme én følelsesmæssigt? I så fald, har du misforstået mig. Nogle af de film som har haft en sådan effekt på mig størst, er 'Elizabeth' og 'A Beautiful Mind' som jo ikke rigtig kan beskyldes for at være alternative i deres form, som sådan.

LOTR er smukke film, som da også rørte mig, i hvert fald sidst at jeg så dem. Nej, at man har det sådan med disse typer film, gør hverken én dummere eller smartere. Hvem har sagt det? Hvis du mener at det var mig, så lad mig hurtigt sige, at jeg ikke føler det sådan.

25/07-09kort kommentar
Mirza, du skal og må altså ikke tage det så personligt hver gang jeg skriver noget. Det er jo ikke rettet mod dig som menneske, men mod holdninger som vi veksler og en del af det jeg skriver, er jo mine tanker og ikke nødvendigvis et argument mod noget du har sagt eller skrevet, men blot for at slå fast hvad JEG mener om tingene. Al sammen for dialogens skyld!

25/07-09kort kommentar
Okay, det sidste jeg skrev, var så en misforståelse fra min side af.

Men ikke desto mindre skrev du, at jeg antydede til noget, som jeg jo egentlig ikke gjorde.

"(og der må jeg altså atter understrege, at det ikke behøver at være specielle film på den skæve måde, som du også igen antyder at det skal være)"

25/07-09kort kommentar
Jamen godt så, så er vi jo alligevel helt enige:o)

25/07-09kort kommentar
du er så klog Thomas Nielsen...

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.