Sorte Kugler: Scrooged

Sorte Kugler

18/06-09Scrooged
Små SPOILERS!

I "Sorte Kugler" får multitalentet Anders Matthesen endnu engang luft for sine frustrationer, dog ikke på scenen, men i filmform.

Matthesen har selv skrevet, instrueret og spiller hovedrollen i filmen. Han spiller den fallerede Alex Klein, der egentlig er et ret dumt svin. Han bærer nag mod sin kone, fordi hun fik job hos politiet (der var Alex' drengedrøm), har ikke tid til sin datter Celeste og er egentlig ret så mavesur generelt. Da Alex kommer ud for en trafikulykke og skal deltage i et bizart TV-show om at vinde sit liv tilbage, sker der ting og sager, der får den temperamentsfulde mand til at tænke over tingene.

Anders Matthesens debut er en debut på godt og ondt. Manuskriptet er meget banalt og pointerne er set mange gange før, og det lader til at Matthesen ikke helt kan lade stand-up skrivestilen være i skuffen, for mange af de komiske ting i filmen ville uden tvivl have gjort sig bedre på scenen.

Når det så er sagt, er Matthesens komiske timing trods alt guddommelig, og det gør at dramaet aldrig overskygger komedien og vice versa. Balancen er hårfin, og den balance er fundet i instruktionen. Og så i øvrigt kudos til den bevidst overlykkelige slutning, som i den grad giver røvfuld til de sukkersøde Hollywood-slutninger.

Der er ingen tvivl om, at det er Matthesens "show", men de andre skuespillere gør også deres til at filmen bliver vellykket. Søren Rislund er fremragende som den bizarre-quizvært Lurifax, Linda P. er underspillende herlig som Kleins søster og Iben Dorner er yderst sympatisk som Kleins meget tålmodige kone. Derudover er der en flok skægge cameos, som nok skal få det store smil frem.

Sorte Kugler revolutionerer ikke dansk film, og på trods af et tyndslidt manuskript er det ikke desto mindre lykkedes Matthesen at skabe en komedie, der er bedst når Matthesen, som en hysterisk slange, sprøjter verbal gift udover sine filmiske ofre.

4 solide stjerner!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.