Sorte Kugler: Ingen nye ænder i dammen

Sorte Kugler

19/06-09Ingen nye ænder i dammen
Anders Matthesen holder sig indenfor den kategori af mimik som han efterhånden kender bedre end sig egen bukselomme.

Når vi ser Alex på lærredet, ser vi Anden iført sin sædvanlige maske. Han bitcher over folk og irriterende småproblemer i nogle overraskende, velklingende og meget humoristiske vendinger. Og det er han god til.

At gå hen og kalde Sorte Kugler et mesterværk eller "årets komedie" ville nok være at gå et par skridt for langt, men det er en solid film som uden tvivl vil hive en masse mennesker i biografen (mest nok pga. navnet på plakaten). Det er en film jeg vil sammenligne med sidste års Blå Mænd. En film der har sine momenter, men hurtigt er glemt.

Jeg bliver måske en lille smule irriteret over at Mr. Matthesen ikke prøver at udfordre sig selv mere i denne film og gå mere ind i en karaktér. Han holder sig på det lave vand og gør det han kender til. Nogen gange er det meget fint, men hvis man skal udvikle sig som kunstner, må man også udforske nye græsgange. Og det gør Anden på ingen måde med denne film.

Han hiver dog lige med nød og næppe 4 stjerner fra undertegnede. Mest af alt fordi filmen holdt et fint tempo og jo egentlig var helt ok.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.