Slumdog Millionaire: Oscar'en udvides til 10

Slumdog Millionaire

25/06-09Oscar'en udvides til 10
Fra næste år udvides kategorien ”bedste film” til hele 10. Umiddelbart er jeg med på ideen. Vi får flere film, forhåbentlig flere varianter, som kunne gør det endnu sjovere at se. Hvor der sidste år ikke var plads til så stærke film som TDK, Wall-e, Revolutionary Road og Gran Torino (er der flere?) så er det vel rimeligt at man forsøger at rette op på skaderne? Og med sidste års mange fejlbeslutninger som komiteen har truffet, så skulle der være bedre udsigter, som jeg ser det. Måske netop film a la TDK eller i det hele taget genren omsider får en chance. Vi ser!

25/06-09Oscar'en udvides til 10
Pynten pilles jo fuldstændig af selve nomineringens prestige. Tænkt på de år hvor det har knebet med 10 fantastiske amerikanske film. Jeg synes det er åndssvagt.

25/06-09Oscar'en udvides til 10
Det bliver måske indrømmet svært at finde 10 fantastiske amerikanske film. Men hvor 10 måske er lidt i overkanten, så synes jeg også 5 er i underkanten. Under alle omstændigheder tror jeg det bliver sjovere.

25/06-09Oscar'en udvides til 10
Det virker mest af alt som et kneb for at skabe omtale, og derved flere seere, og så selvfølgelig for at undgå konflikterne, som fx. da 'Dark Knight' ikke blev nomineret.

Det er en let og dum løsning på problemet. Måske skulle Oscar-komiteen bare lade stoppe med at nominere film som ikke har fortjent det i første omgang ('Frost/Nixon' og 'The Reader'). Det er måske lettere sagt end gjort. Jeg ved ikke hvem der stemmer, men måske skulle man lede efter andre mennesker i andre baner, som bare er en smule mere indsigtsfulde.

Det er virkelig et smagsløst stunt. I år var der jo ikke engang 10, som havde fortjent at blive nomineret til Bedste Film.

26/06-09Oscar'en udvides til 10
Et knæfald for de populære film og på sin vis en erkendelse af, at det var en bøf af rang, at Dark Knight ikke blev nomineret. Det løser dog ingenting, for mens Dark Knight blev overset, så blev Benjamin Button stadig nomineret i flere kategorier, hvor TDK burde have været en kandidat. Og de kan ikke give TDK oscars med tilbagevirkende kraft. For lidt, for sent, kære Academy. Og for åbenlyst. Så dumme er vi altså heller ikke.

Det eneste jeg læser af udvidelsen er, at så smider man et par nomineringer ud til "pøblen", så de er tilfredse med at få deres nonsens nomineret, hvorved seertallet kommer op. Når det er på plads, kan akademiet bagefter være helt lige så meget prætentiøst højkunsterisk kulturparnas som hidtil og blive ved med at overse film, som de ikke vil lege med, herunder sci-fi film som Planet of the Apes (den orginale, ikke Burtons svage remake), 2001 eller Blade Runner.

28/06-09Oscar'en udvides til 10 - Yet is more to come
"For få dage siden kom det frem, at Oscar-akademiet - for første gang siden 1943 - fremover vil nominere hele 10 film i kategorien Bedste film. Men dermed er det ikke slut med markante ændringer for det traditionsrige show.

Akademiet har nu meddelt, at der også vil blive pillet ved Æres-Oscaren, der tidligere er blevet uddelt til folk som Orson Welles, Charles Chaplin, Groucho Marx, Akira Kurosawa og Federico Fellini. Fremover vil Æres-Oscaren, der som regel tiltrækker aftenens største bifald, ikke blive uddelt under Oscar-uddelingen, men i stedet ved en speciel middag flere måneder inden showet - i år til november.

Det samme kommer til at gælde for de andre to Æres-priser - Irving G. Thalberg Award og Jean Hersholt Humanitarian Award.

Også Bedste sang bliver til næste år en noget anden oplevelse end normalt - og muligvis uden nogen Oscar for Bedste sang overhovedet. Hvor der tidligere skulle være mindst tre nominerede sange, har akademiet nu strammet reglerne, så kun sange, der får 8,25 i gennemsnit, når der skal findes de nominerede, kan komme i betragtning. Hvis ingen sang scorer minimum 8,25, vil der ikke blive uddelt nogen Oscar for Bedste sang.

Hvis en enkelt sang får 8,25 point, vil den bliver nomineret sammen med den sang, der har scoret det næsthøjeste. Ligesom tidligere kan der dog stadig højst blive nomineret fem sange, hvis de altså får de nødvendige point.

De nominerede til Oscar-showet offentliggøres 2. februar 2010, mens showet løber af stabelen 7. marts 2010."

- Filmz

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.