The Wrestler: I Know Who I Am!

The Wrestler

07/07-09I Know Who I Am!
SPOILERS

Det virker næsten. Mickey Rourke spiller sig selv. Eller Harold Angel fra Angel Heart, der ufrivilligt må lede efter sig selv og ved et tilfælde kommer på færten af sin egen personlighed igen, sit jeg. Han er langt væk, kommer tæt på, men ikke tæt nok. Marisa Tomei er både Cherry Darling fra Planet Terror og sin rolle fra Untamed Heart. Hun elsker manden med det svage hjerte. -Manden der dør, da han finder kærligheden. Timingen er som fra en klassisk film noir: Perfekt forkert.

Men tragedier er svære. Hvad der kikser for Aronofsky er netop timingen og virkeligheden. Han giver os et univers, hvor hver af hovedpersonerne spiller skuespil, sælger deres krop, men samtidig begår vold mod sig selv, søger smerten. Vi ved derfor at der bag dette fiktive univers er en virkelig person, der er skjult, og som kan føle og elske. Et lys viser sig, en vej ud til virkeligheden, men fælden klapper om ørene på to af Hollywoods mest outdated lovers par excellence: Rourke fra 80'erne og Tomei fra 90'erne. Det er elegant, for de hører jo ikke sammen, de er ikke timet. Not then, not now.

Alligevel fungerer det ikke. Måske fordi tragedien kun lever ved at blive penslet mere ud. Måske mangler der alligevel lidt humanisme, lidt hjerteblod hos efter-bogen-Aronofsky. Planet Terror fungerede fordi klicheen med stripperen, der ville ud af branchen, fungerede perfekt som kitsch i glubske zombieland. Hos Aronofsky skal vi tage det hele alvorligt. Med eftertryk. Og det er lidt for meget forlangt. Men et rigtigt flot forsøg.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.