Arven: Café au lait-kunst

Arven
Film Arven
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Café au lait-kunstIsær
Godt Dansk Håndværkchampion1
eftertænksom filmjeamiro
Grodal om Flysandmand
SkuffetAnonym
ArvenAnonym
Faktisk okAnonym
Per Fly!Camilla
Indlæg Se alle indlæg (88) Se mere

11/08-09Café au lait-kunst
Stærkt overvurderet trilogi som skildrer de desværre fortsat eksisterende socialklasser i Danmark. Middelklassen er utro, underklassen er drankere og man bliver en ubehagelig type af at have for mange penge.

Ole Christian Madsen, Nikolaj Arcel, Ole Bornedal, og jeg kunne beklageligt vis blive ved med at remse såkaldte cafe au lait-intruktøre.

12/08-09Café au lait-kunst
Jeg ved ikke med Bænken og Drabet, men for mig vil Arven stå som noget af det bedste fra dansk films nye guldalder.

Det er moderbindingen og dens konsekvenser, der står stærkt. Han er jo ikke svag, moderen er bare stærkere.

Hvad med de der tragedier a la Doctor Zhivago og Den Engelske Patient, er du så heller ikke til dem? Du er jo nok mere til ekspressionisme end impressionisme.

12/08-09Café au lait-kunst
Jeg mener både at "Doktor Zhivago" og "Den Engelske Patient" er gode film, uden dog at nå vanvittige højder. Skuespillet kan man dog ikke tage fra hovedrollerne, det er utroligt rent og stilfuldt spil og dét er en ting jeg ikke kan få nok af. (James Mason er derfor altid velkommen i mit TV).

Der hvor jeg mener at de to film du bringer op, og hr. Flys adskiller sig fra hinanden, er der hvor det hele virker så klichéfuldt og overkomfortabelt i sidstnævntes trilogi (det er klichéfuldt at skrive "klichéfuldt" i en anmeldelse, jeg ved det!). Manden viser os jo bare det som han ved vi gerne vil se. Det er lige så banalt som at se en Regner Grasten-film eller læse en ugebladsnovelle. Jeg har ikke konsekvent noget imod den slags film (det ville jo være uintelligent), måske snaere Per Fly som jeg syntes laver dybt fortænkte film, ligesom mange af hans Kaffe Latte-Venner.

Ole Bornedal !!!
( ...ingen nævnt, ingen glemt...).

Jeg må give dig ret i at "Arven" har nogle kvaliteter som de to andre ikke besidder. Men "Bænken" må være min "favorit" alene på grund af Jesper Christensen, han er fantastisk.

Impressionistiske film kan da så afgjort godt være gode, så fremt de er lavet af af folk med hjertet på rette sted og med kompetence og mod. "Pelle Erobreren" og "Gøglernes Aften" (Bergman) er i top ti over favoritfilm.

Desuden skal det da siges at flere af Café au Lait-instruktørenes film faktisk er nogle jeg kan lide. Dér hvor det bliver mest Kaffe Latte for mit vedkommende er ”Brødre” og Christoffer Boe, som jeg syntes laver virkeligt gode film, men virker enormt selviscenesættende omkring sit eget image.

Jeg vil til evig tid (tror jeg da...) mene at Per Flys måde at portrættere de tre sociale klasser som (desværre) stadig eksisterer her i landet og ser ud til kun at blive med større og større kontrast, kun når op på en 20. del af det Jan Sonnergaard (har du læst dem?) formår at kreere med hans nærmest magiske noveller.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.