G.I. Joe - The Rise of Cobra: Crappy Toy Soldiers

G.I. Joe - The Rise of Cobra

20/08-09Crappy Toy Soldiers
** "We're running her face through an infinity scan." **

Okay, det var jo synd for alt det andet legetøj, at Transformers løb med al opmærksomheden. Så nu har G.I. Joe (aka Action Force) også fået deres egne film. Og den handler jo så om en international styrke af legetøjsfigurer, undskyld elitesoldater, som fra en hemmelig base under Sahara redder verden fra ondskaben. Som for eksempel skurkagtige våbenhandler/terrorist-sammensværgelser, der vil lægge hele storbyer øde med deres nanomite-bomber.

Og det bliver naturligvis omsat til en ualmindeligt tåbelig handling. Som er fuld af dårlige machoseje replikker, techno-mili-babble, plothuller og klip, hvor man tænker 'hvad skete der lige dér?'. Og et væld af fjollede militær-gadgets - hvorfor er det fx lige, at en strålepistol har form som en armbrøst og skal genlades mellem hvert skud? (*host* merchandise)

** "Oh no! They're gonna use him to weaponize the warheads!" **

"The Rise of Cobra" er på alle måder en dårlig tegneserie-actionfilm, og den er så gigantisk fjollet, at det faktisk er underholdende i sig selv. Problemet er bare, at den ikke tager pis på sig selv og genren, men i stedet er et kynisk kalkuleret produkt, der sigter efter drengebørn og deres forældres pengepung med hjælp fra alle klicheerne. Inklusive heltens sjove sorte sidekick-ven og småchauvinistisk brug af kvinderollerne.

Roller er i øvrigt så meget sagt, for der bliver ikke spillet meget skuespil i denne film. Channing Tatum er virkelig papagtig som den primære helt, men større navne som Sienna Miller, Jonathan Pryce, Joseph Gordon-Levitt, Christopher Eccleston og (især) Dennis Quaid får også vist, at de kan spille ringe, når det kræves af dem. Faktisk er det kun den koreanske actionstjerne Lee Byung-hun, der kommer nogenlunde helskindet igennem filmen som den onde ninjaskurk.

Jeg vil gerne medgive, at instruktør Stephen Sommers og hans effektfolk disker op med en god del visuel kreativitet i løbet af filmen. Der sker en fantastisk masse på lærredet i de mange kampscener i forskellige miljøer, og der er dæleme mange eksplosioner. Men det hjælper jo ikke så meget, når det, der sker, oftest er decideret tåbeligt ...

** "The time has come for the Cobra to rise up and reveal himself. You will call me ... Commander." **

Og ja, der kommer helt sikkert en fortsættelse. Ellers ville filmen jo ikke slutte med en cliffhanger.

20/08-09Crappy Toy Soldiers
Nu er det vist min tur til at sige, at jeg er enig med dig, 120%. Kæft en stinker. Utroligt at filmen har et budget på 175 millioner. Det ses ikke.

20/08-09Crappy Toy Soldiers
Jeg blev underholdt på en meget underlig måde af "The Rise of Cobra". Der er jo hele tiden noget, der sprænger i luften, og det flyver rundt med mærkelige dimser (som på forunderlig vis ligner noget, man kan købe i plastic henne i legetøjsforretningen). Og samtidig er både handlingen og replikkerne så debile, at det faktisk er ufrivilligt sjovt.

Men ja, producerne skulle skamme sig.

20/08-09Crappy Toy Soldiers
Det er ihvertfald en tarvelig underholdning. Replikken "Dead guys don't breakdance" er så dårlig og ufrivillig komisk, at den næsten bliver mindeværdig :-)

04/10-09Crappy Toy Soldiers
Jeg vil langt hen ad vejen give dig ret i anmeldelsen bortset fra, at jeg faktisk blev godt underholdt af filmen. Modsat den nye transformers film tager denne sig ikke alvorlig og foregiver ikke at være andet end den er: en film baseret på legetøj og en billig tegneserie. Akkurat som Transformers, der desværre gik helt ned i Bay-sumpen med glimmer og klam selvhøjtidelighed i 2'eren.

06/10-09Crappy Toy Soldiers
Yep. At SDR Hagle denne her film til, er simpelthen for letkøbt og så har man ganske ikke fattet hvad det hele går ud på.

Havde sat næsen op for at se den i Bio, men nåede det desværre ikke.

Men kan da helt klart sige, at den skal ses engang!

Bedømt udfra traileren, så tror jeg ikke, at jeg vil være så Carl-smart- pessimistisk som Adis og Carcajou er...

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.