300: To anmeldelser

300

23/08-09To anmeldelser
Denne film har så afgjort brug for to anmeldelser. En, der virkelig hader den, og én, der roser den til skyerne. For først og fremmest er denne film ET KÆMPE MAKVÆRK, af et sådant format, at jeg sjældent har set mage. Denne film uden sine "special effects" ville være verdens dårligste film uden konkurrence. Dårlige skuespillere, misforståede frisk-fyr replikker fra de gamle grækere - jeg brækker mig!

Men vi har slet ikke berørt filmens største problem; parallellerne til nutidens USA, i hvilket en lignende krig mod onde, homoseksuelle muslimer udspiller sig. Der er masser af paraleller at drage: vi har "demokraterne" overfor "republikanerne", i form af nogle af de mere bløde grækere, der modsætter sig krigen. Vi har paralleller til ytringsfrihed, demokrati, dyrkelsen af det uniforme og ensartede, af den store vestlige civilisation og ydmygelsen af den usle ikke-vestlige ditto. Og den slags høre altså ikke til i den slags film - de skal være motivløse og IKKE indeholde parraller til en krig, der udkæmpes i det 21. århundrede af et påtaget kristent plutokrati. Derudover var der - som filmen åbenlyst påstår - heller ikke kønslig ligestilling i det antikke Grækenland, det er jo for dumt...

Modsat er pileregnen, kampene, den persiske konge, de svajende kornmarker, vanskabningerne og dyrene, så store bonusser, at filmen alt andet lige fortjener en god anmeldelse og 5 stjerner.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.