Boy A: Identiteten er løs

Boy A
Film Boy A
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
filmåret ´09don
Identiteten er løsPeter Gjerlev
Dømt på livstidCarcajou
Rørende fortællingMazook

09/09-09Identiteten er løs
Det blev en Boy A.
”Watchmen” og ”Gran Torino” kunne også have været blevet plukket, men sådan skulle det ikke gå denne aften. Man skal jo også give noget andet en chance en gang imellem, og det er så her ”Boy A” kommer ind i billedet.

En uheldig konstellation skulle det vise sig, da de to drenge Philip og Eric begår en grusomhed af værste karat. Den tidligere Eric som nu hedder Jack (Andrew Garfield) er nu ude som 24-årig efter endt afsoning, og han bliver nu fulgt til dørs af kontaktpersonen Terry (Peter Mullan), som skal sørge for at den nydøbte Erik kommer på rette fod, så han kan begå sig i et ”åbent” samfund. Jack får et arbejde, og møder også her kontorpigen Michelle. Det ser ud som det fungerer, men der lurer altid en fare for at fortiden dukker frem. Ikke mindst på avissiderne.

Film om unge dømte, der skal indsluses til at gå i trav med resten af samfundet er ikke hverdagskost, og det mangler da bare at man ikke også gør opmærksom på unge uheldige mønsterbryderes ve og vel. Med helt uden armbevægelser, så er det dog en helt anden der løber med overskrifterne, nemlig en mand fra myndighederne, kontaktpersonen Terry, som også har lidt småskavanker med en søn, som påstår, at han har svigtet ham til fordel for hans ”vellykkede projekter." ”Boy A” giver ikke nogen større dybde til personen Jack eller Eric, men samtidig slipper man for en helt masse velkendt moralsk pludder pladder, så filmen ender med at fungerer uden at den faktisk gør hverken fra eller til.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.