Dybet: Men slutningen...

Dybet
Film Dybet
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Fantastiskt!!!JS
Men slutningen...RasmusFL
Fantasy'en ødelægger ALT!Dennis Laursen
UndervurderetAB
Dybt vandSystemDyr
Mystisk og flotForceoffive
DonForceoffive
dybetAnonym
Indlæg Se alle indlæg (11) Se mere

12/10-09Men slutningen...
Spoilers:

For lige at få det på det rene: Jeg elsker 'The Abyss' efter at have set den igår aftes. Det er en af de flotteste og mest underholdende (sci-fi)film, jeg nogensinde har set, og sandsynligvis den største bedrift jeg har oplevet fra actionkongen James Camerons hånd p.t.

Filmen var for mig en forunderlig og næsten (på den spændende, udfordrende måde) uhåndterbar blanding af tempofyldt action, stærke karakterskildringer og poetisk magi - f. eks. var scenen hvor Jammer ser væsenet fra indersiden af sin dykkerhjelm et helt ustyrlig smukt øjeblik. Det samme var hele genoplivningsdelen med Bud og Lindsey, faktisk en helt ubegribelig stærkt og rørende scene.

Jeg var dog meget i tvivl om, hvorvidt Cameron kører hele sin tematiske grobund om Alien- og genfødselstema idé ud på et overdrev i filmens sidste scene, hvor Alien-'skibet' flyder mod overfladen og trådene reddes ud på lykkelig vis i det ferme dagslys. Hele stykket med flodbølgen og dommeforvarslingen var ganske vist fantastisk smukt og visionært tænkt, og tilmed uhyggelig veludført. Men den ALLERsidste scene nager mig stadig. Kunne rumvæsenerne da ikke været blevet i dybet, måske med Bud kendskab til sandheden som et menneskeligt offer?

Any thoughts?

Dog stadig en mesterlig, nervepirrende og magisk film.

12/10-09Men slutningen...
Slutminutterne kunne måske sagtens ha' været bedre (kan godt følge dig), men jeg synes det er småting i netop en film som denne, så.. Camersons bedste bedrift? Den er satme svær :-) T filmene, Aliens og denne er hans bedste værker, men at vælge en ud, kan jeg simpelthen ikke.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.