Abernes Planet: Slutningen?

Abernes Planet

22/11-09Slutningen?
Er der nogle der vil hjælpe mig med at forklare slutningen? Jeg kan ikke rigtig gennemskue hvordan den kan slutte med at "nutiden" er en abeverden?
[SPOILER]
Den måde aberne fik herskerskabet over verden, var da den der rumstation "Calima" styrtede ned på "Jorden", da de ledte efter Leo. Derefter gjorte aberne oprør - der havde været "lidt for lærenemme" - og hvor vi introduceres for Cemos, der viser sig at være "rigtig".
Så når Leo rejser tilbage til "nutiden", før "Calima" syrter ned, hvordan kan aberne så havde overtaget Jorden, og Lincoln blive erstattet af Thade?

23/11-09Slutningen?
En af de fedeste slutninger ever.

Det er et billede på Leos rastløshed. Han kan ikke falde til. Så han "flygter" videre, efter sejren på Aberes Planet. Men aben (eller nissen) vil altid flytte med. Lidt ligesom i Black Dahlia, hvor liget hjemsøger Bucky til sidst, efter at man tror han har fundet fred.

You can't beat the mark within, som Burroughs vist sagde.

24/11-09Slutningen?
En de lammeste slutninger ever.

Hvad med rent faktisk at svare på spørgsmålet frem for blot at promovere dine egne tolkninger - det ville være forfriskende!

Faktum er at ikke engang filmens skuespillere forstod hvad det var, Burton ville med slutningen. Vi må gå ud fra, at tidsrejseelementet spiller kraftigt ind, og at aberne den vej har taget magten, men uanset hvad er det en virkelig kikset slutning i mine øjne (Lincoln Memorial erstattet af Thade......wh..what?)

Burton selv bortforklarer det som en cliffhanger til en eventuel fortsættelse, så ikke nok med han kunne få slutningen til at give lige så lidt mening som publikum kunne, så gav han oven i købet bare lorten videre.

24/11-09Slutningen?
Han svarede da?

25/11-09Slutningen?
Det er da vildt sjovt fordi Lincoln jo har kælenavnet Abe.

En slags filmatisering af Bowies Station To Station:

There are you, drive like a demon from station to station. It's too late.

Lidt poesi skal også med i fortolker-hatten, Emil. Forstår dog godt hvis det overgår Wahlbergs fatteevne.

27/11-09Slutningen?
Jeg husker tydeligt hvordan jeg gik ud af biografen i vrede samt forvirret over en af de ringeste slutninger i filmhistorien. Mens den oprindelige version fra 68 havde en af de bedste afslutninger.

Mon ikke Burton var presset af netop den fantastiske slutning i den oprindelige version og derfor skulle lave noget ekstraordinært som jo så faldt helt over i den anden grøft i stedet. Han oplever dog det, at man husker hans slutning, hvis man ellers skal pege på noget som helst positivt ved slutningen.

Jeg har aldrig tænkt på hvordan han har kunnet nå frem til slutningen, men ved hvordan jeg reagerede og stadig gør når jeg ser den.

En forklaring som holder vand ville måske kunne rette bare en lille smule op så lang tid efter - nogle som har sådan en ? Den sædvanlige er vel at hver gang nogle piller ved noget i fremtiden/fortiden så kan det rykke alt. Man ville dog forvente at man skulle pille ved fortiden og så påvirke fremtiden. Og ikke omvendt.

06/12-09Slutningen?
Super, tak for hjælpen.
Ja, jeg undrer mig også over, hvordan man kan ændre fortiden, i fremtiden. Jeg troede også det gik den anden vej rundt...

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.