Twilight: New Moon: Der lides, men ikke i stilhed

Twilight: New Moon

01/12-09Der lides, men ikke i stilhed
(indsæt selv potente pauser herunder)

”You’re here” ... ”I’m here” ... ”You’re alive” ... “Yes. I needed you to se mee once. You had to know that I was alive. You didn’t need to feel guilty about it. I can let you go now” ... “I could never let go of you. I just couldn’t live in a world where you didn’t exist” ... “But you said?” ... “I lied. I had to lie, and you believe me so easily” ...

Verdensrekord. “New Moon” må sætte verdensrekord i langsom afvikling af banale replikker. Helt seriøst - hvis de unge elskende bare havde talt lidt hurtigere, havde filmens spilletid nok ligget væsentligt under de 130 minutter. Det hjælper selvfølgelig heller ikke på det punkt, at Robert Pattinson går i slowmotion, hver anden gang han er på lærredet.

Som det sikkert er de fleste bekendt, er ”New Moon” efterfølgeren til teen-emo-vampyr-hittet ”Twilight” og andet afsnit ud af foreløbig fire bind i Stephenie Meyers romanserie. Efter at den unge heltinde og hendes vampyrskår fik hinanden i den første film, fejrer de det nu ved straks at gå fra hinanden i et dobbelt misforstået forsøg på at passe på deres elskede. Den unge heltinde søger trøst hos sin indianske barndomsven, som meget belejligt viser sig at være en varulv, det hele bliver noget værre rod, og til sidst er vampyrhelten ved at blive dræbt af de mægtige blodsugere fra Volturi-klanen.

Jeg kan egentlig sagtens finde en klangbund i det univers af skrøbelig, udødelig, lidende teenage-kærlighed, som ”Twilight”-serien foregår i. Filmene er også ret flot iscenesat i et farvemættet, visuelt svulstigt univers. Og jeg er stadig imponeret af Kristen Stewart, der gør det fint i den kvindelige hovedrolle. Men derudover bliver det simpelt hen for meget i toeren med al den udtrukne pinsel og hovedpersoner, der kludrer tåbeligt rundt i deres forhold. Plus at plottet er temmelig dumt og usammenhængende. Jeg ved ikke, om det skyldes dårlig omskrivning og Chris Weitz’ halvslatne instruktion. Men hvis det skyldes Meyers forlæg, skulle hun altså skamme sig over at have forfattet sådan en gang romantisk klichéhelvede, hvor rammen endda er skamløst planket fra andre værker.

Og ham der Robert Pattinson er en ca. lige så god skuespiller som Jessica Simpson, men han er jo også med i film af præcis samme grund som hende.

21/12-09Der lides, men ikke i stilhed
Jeg må indrømme at jeg har læst de 3 af bøgerne - dermed sagt er det kun engangslæsning! Jeg vil ikke læse 4'eren og forstår faktisk ikke selv hvorfor jeg læste 2'eren og 3'eren med! For denne saga - som de kalder det - er noget af det mest overvurderede og indholdsløse vampyrlort jeg har læst og nu spørger du sikkert igen: "Hvorfor har du læst dem?", hvorefter jeg svarer: "Det ved jeg stadigvæk ikke - skyd mig!"

Men det er rigtig det du stiller tvivl om hvorvidt det er C. Weitz instruktion eller S. Meyers romanserie, at så er det Meyers lort det hele. Jeg har ikke set filmen, men ved fra bogen at jeg ikke skal se den! Sandsynligheden for at jeg ser den i ædru eller helt okay tilstand er ligeså stor som at der en juni måned vil falde sne ned fra himlen!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.