Abernes Planet: Ser skidt ud for Scope

Abernes Planet

12/12-09Ser skidt ud for Scope
D. 12. dec. 2009 finder man følgende udsagn på Scope:

"Hotte diskussioner
Abernes Planet

Scopes brugere har indenfor den sidste uge skrevet i alt 1 kommentarer til denne film"


Ja, det er godt nok en HOT diskussion, der har været hele EN kommentarer i sidste uge. (Kommentarer i flertal....)

12/12-09Ser skidt ud for Scope
Der skal nok komme fut i sagerne herinde når 'Avatar' gør sin entré. Jeg er i hvert fald klar med en anmeldelse så hurtigt som muligt, hvilket måske endda bliver på premieredagens morgenstund.

12/12-09Ser skidt ud for Scope
Der sker ikke en fis på scope, og der anmeldes alt for lidt. Der skal noget nyt til fra redaktionen, vil jeg påstå.

Jeg ser dog frem til årslister fra folk.

12/12-09Ser skidt ud for Scope
Eller endnu bedre: Årtiets-liste. En svær Top 10.

12/12-09Mirza
hehe den har jeg da allerede klar!

12/12-09Ser skidt ud for Scope
For mig at se er det mere 2009, der har et problem rent filmmæssigt. Med nogle få undtagelser som "Mænd der hader kvinder", "Up", og "Watchmen" har det været et særdeles sløjt år med endeløse CGI og 3D klichéer plastret over den store skærm.

Jeg har været i biffen en eneste gang siden juli, fordi der bare ikke er noget der fænger.

Hvor f..... er de gode fortællere henne? Hvor er fortællelysten? Hvor er de nye historier med karakterer, som man identificerer sig bare en lille smule med, som man bekymrer sig om hvorvidt lever eller dør? Der var såmænd mere indleven og spænding i DR's "Forbrydelsen 2", end der var i biffen i år, og det er godt nok en trist erkendelse for en filmfreak at må se i øjnene...

Men hvis man hiver specifikke eksempler frem, så risikerer man selvfølgelig at få diverse fanboys på nakken, og det sænker unægteligt lysten til at skrive om det.

Modsat er der så nok ikke den store konkurrence om Oscars, når vi når februar. Det er bitter ironi, at Akademiets skamløse negligeren af "The Dark Knight" nu kommer til at ramme dem selv hårdt, fordi deres efterfølgende krav nu at skulle nominere ti film i de store kategorier vil betyde, at de må lede med lys og lygte efter egnede kandidater. Det kan let udvikle sig til en pinlig affære. Jeg vælger nu nok at boykotte Oscar-festen endnu engang. Min begejstring har vist lidt et uopretteligt knæk, og hvis Akademiets brøler nu eksploderer i fjæset på dem, så vil det kun være løn som fortjent.

For pokker hvor har 2009 dog været trist...

13/12-09Ser skidt ud for Scope
Fuldstændig enig Claudious, altså om året 2009. Du må meget gerne komme med eksempler, og du behøver ikke at frygte fanboys :-)

Ja, der har været enkelte fede oplevelser hist og her, men overall ret trist år i forhold til 07 og 08. Man har næsten opgivet at spilde penge i biffen, når film som J.I Joe, Fast And The Furious, New Moon og en lang række andre i samme stil, dominerer i år.

Modsat dig, vil jeg ikke opgive oscar showet.

Jeg tror dog på, at næste år vil blive så meget bedre, hvor mange af de dygtige fortællere (som du efterlyser) vil komme på banen. Greengrass, Nolan, Snyder, Scorsese og en del andre, og derfor tegner det godt.

13/12-09Ser skidt ud for Scope
Set i forhold til 2007, har 2009 meget at leve op til. År 2008 havde heller ikke meget at byde på, hvor blot 4-5 film kunne defineres som "fantastiske".

Men år 2009 er ikke ovre endnu, og nogle af de mest ventede film (ganske vist for undertegnet) er ikke dukket op endnu.

"Enter the Void", "Det Hvide Bånd", "Un Prophète", "Nine", "My Son, My Son, What Have Ye Done", "Shutter Island", og "Where the Wild Things Are".

Hvis bare halvdelen af dem, er hvad de ligner, så har år 2009 ikke været et helt dumt år. Samtidig med at "Antichrist" står som de seneste års bedste film. Underholdningen steg da også til vejrs i skikkelse af "Watchmen", "Bad Lieutenant", "Basterds" og "500 Days of Summer".

Men år 2007 var et langt mere berigende filmår.

13/12-09Ser skidt ud for Scope
Hvis du ser under "kommer i biografen", så er der altså ikke mange film tilbage. Alle dem du nævner kommer ikke i år, så vidt jeg kan se. Filmen Nine er jo sat til næste år som du kan se under filmen. Shutter Island er også rykket til næste år (i USA).

Antichrist er en rædselsfuld film (respekt for din holdning selvfølgelig). Men enig i, at Watchmen var imponerende underholdning. Nå, vi må vente lidt med listerne :-)

Bad Lieutenant kommer stadig næste år til dk (drop nu kopierne, Mirza ;-)

13/12-09Ser skidt ud for Scope
Helt enig, "Antichrist" er rædselsfuld!

Men de nævnte film, er alle fra år 2009. De fleste får først premier i Danmark til år 2010, men det ændre ikke ved at de er fra år 2009.

Mht. "Shutter Island" har du ret. Og jeg skal nok droppe kopierne.

13/12-09Ser skidt ud for Scope
Altså, de er selvfølgelig fra 2009 i USA, så på den måde har du helt ret. Men måden jeg laver årsliste på er jo med udgangspunkt i dk's premiere. De titler du nævner kan du jo ikke se før næste år alligevel - ergo er de ikke på den årsliste du kommer til at lave ved udgangen af 2009. I så fald skal du jo vente med din liste indtil du får set filmene, men så er vi jo langt henne i det ny år, og så bliver det sq for kompliceret.

13/12-09Ser skidt ud for Scope
Det er som man tager det.

Hvis vi lige drejer mod en ny retning; Hvad syntes Scope-brugerne så om det nye lay-out, der blev vist i går?

13/12-09Ser skidt ud for Scope
Flot layout, men ikke nødvendigvis fremmende for Scope som debatsted. Jeg syntes, debatterne så ud til at blive gemt lidt væk, og frygter, at det mere kommer til at ligne filmz.dk.

13/12-09Mirza & Verdens Virkelige Undergang, as we know it
Jeg fik et chok!

Antonio Banderas' salg af sin sjæl i Mambo Kings er jo vand imod dette bebudede site, hvis det hidtil uafhængige, brugerejede Scope virkelig gør alvor af det!

Det håber jeg ikke!

Anledningen kan vel kun være, at Nordisk Flimmer & Pengebanden er blevet medejere eller investorer i Scope, for hvorfor ellers lave et site, der nærmest er en tro kopi af kino.dk, der ejes af disse folk, der er ret ligeglade med filmens indhold, bare den sælger, som Kim Magnusson jo plejede at udtrykke det, så diplomatisk som han kunne være.

Distanceblænderi har altid været kapitalismens fremmeste lokkemad, og de, der går i den fælde nu, går jo til alle tider i den fælde, så det kan man ikke gøre meget ved. Hvis Scope gør alvor af det, er det ihvert fald slut med et informativt, sagligt styret filmsite på højt niveau i Danmark indtil videre.

"Tekst" ved at være et overstået værdisæt, der afløses af "billeder", kommercielle billeder, vel at mærke. Og sidst men ikke mindst vil det jo så stå helt klart, at Scope har givet efter for de kommercielle interesser hos navnlig filmselskaber, distributionsselskaber og biografer, der nok primært ønsker at bruge sitet til at sælge endnu flere af deres i forvejen meget mainstream film.

Måtte det aldrig ske!

Jeg synes i stedet Scope skulle søge milder, starte en indsamling mv., hvis det er penge, der mangler. Det er sådan Mulholland Drive-sitet finansieres, selvom jeg godt ved det ikke kan sammenlignes. Og jeg giver gerne den første tusse samt gratis (juridisk) bistand til fundraising.

14/12-09Verdens Virkelige Undergang, as we know it
All hail the sandmand!
Der er noget bidende ironisk og dog tilpas afstemt over en juridisk forvalter, der kæmper imod distanceblænderi. Har du nogensinde set "The Killing of a Chinese Bookie"? :>

Iøvrigt, hvis jeg skal sige min mening, lignede det nye layout lort.

14/12-09Verdens Virkelige Undergang, as we know it
Nice opsang, sandie, men hvor kan man se det nye lay-out henne?

16/12-09Verdens Virkelige Undergang, as we know it
Ja det ville være rart rent faktisk at se, what the fuzz is about.

For mig at se så har redaktionen givet op for længst, så hvis de får et tilbud, er jeg ikke et sekund i tvivl om, de slår til. Det er ikke længe siden, jeg efterlyste nye tiltag på siden, ja bare et eller andet livstegn der viste, at Scope rent faktisk var interesseret i at holde deres site i live, men svar og kontakt i det hele taget til brugerne har Scope-redaktionen jo droppet for længst.

Det er først den senere tid, at brugerne for alvor er stået af, og det synes jeg er imponerende, når man tænker på, hvor mange år siden det er, at Filmz overhalede dem.

Så for sidste gang Scope: tag jer sammen.

16/12-09Verdens Virkelige Undergang, as we know it
Hej alle

Scope er ved at implementere nyt design, vi håber det kommer på i løbet af et døgn eller tre. Scope er stadig ikke opkøbt at fremmed kapital og hvis vores design ligner Kino.dk's så er det en ren tilfældighed, da vores design blev lavet inden Kinos. Designet er jo ikke perfekt eller 'færdigt' fra day one. Vi hører gerne kommentarer eller forslag til at gøre det bedre. Vi har faktisk gjort en del for, at forum-delen skulle blive bedre og her er jeres input meget velkomment. Vi ses (forhåbentlig) på den anden side.

16/12-09Verdens Virkelige Undergang, as we know it
Jamen, hvorfor har I valgt at implementere nyt design?

Noget af sidens identitet forsvinder en smule, synes jeg. Designet var rodet og poppet, og fordelene kunne jeg ikke spotte, tværtimod.

Lort, som Jarl skrev det.

17/12-09Verdens Virkelige Undergang, as we know it
Scope,

"Vi har faktisk gjort en del for, at forum-delen skulle blive bedre og her er jeres input meget velkomment".

Det lyder lidt som når Venstreregeringen taler om miljø. Lettere hult.

Forumdelen kan vel ikke blive meget bedre end den er.

I er vel godt klar over, at I har landets mest engagerede og vidende brugerkreds, der alle gør en ære af at levere den bedst mulige anmeldelse. Det kan snildt sættes over styr. Vi er jo med til at gøre sitet til noget særligt. Det site I har indvarslet ligner jo alle andre.

Hvad er det lige der fremover skal gøre, at folk bliver hængende på scope og ikke går videre til filmz.dk? De mere almindelige faktuelle oplysninger I leverer om filmene kan man få mange andre steder. Jeg tror at jeres nøgagtige faktuelle oplysninger såvel som jeres hype af alskens anderledes faktuelle oplysninger, gør jer interessante, parret med den boblende debat. Men det står for egen regning.

Desuden er jeres egen profil unik. Der er jo ingen andre sites, der har Argento, Hitchcock, Godard og Wilder-film på deres site. Hold for Guds skyld fast i det filmhistoriske element, for det går hurtigt tab i de nye tiders slipsstrøm.

17/12-09Verdens Virkelige Undergang, as we know it
Har scope sat pris på brugerne i brugerforummet? Den oplevelse har jeg i hvertfald ikke! Hver gang jeg har været irriteret på scoperedaktionen over manglende moderator, har man kun opfattet mig som en besværlig bruger der røver scoperedaktionens tid. Jeg har kun yderst sjældent oplevet at scope frivilligt har slettet indlæg som ikke burde være stående. De gange hvor det så er sket i større omfang, er KUN sket fordi, at jeg har presset på! Næsten alle de henvendelser jeg gør mig til både Mikkel Hvidtfeldt og Kristian Mørk bliver ikke besvaret, og det kan man kun hidse sig så meget op over, indtil at man en dag til sidst vender scope ryggen...

17/12-09Ser skidt ud for Scope
"indtil at man en dag til sidst vender scope ryggen"

Vi venter stadig på den dag du gør det. Men nok forgæves.

Brok brok og brok! Synes det er fint med lidt forandring her på siden, og det nye look er da fint. Alt nyt kræver tilvænning. Men hvor pokker er vores topfilm lister blevet af?

17/12-09Ser skidt ud for Scope
Folk på sådanne sider (eller måske blot folk med kulturel interesse i almindelighed?) er altid hamrende konservative og hader forandringer, også jeg selv. Måske er det nye design noget skidt, måske ikke, det mener jeg tiden må vise. Siden var dog i forvejen så død, så jeg byder næsten alle tiltag velkomne!

18/12-09Nyt design
Når et website ændrer design giver det altid bøvl blandt de eksisterende brugere. Er det nye design bedre eller værre end det gamle? Tja, det lyder til, at flere ikke kan lide det. Men det er nu også at forvente i en vis grad. Brugerne var vant til den gamle brugerflade, og derfor er et nyt design altid en irriterende forhindring, der skal forceres. Så det brokker vi os så lidt over.

Bortset fra det synes jeg nu ellers, det nye design ser rimeligt pænt ud. Men jeg vil give kritikerne ret i, at det minder en del om andre filmsites, især kino.dk. Det klinger som et lidt hult argument at sige, det er et tilfælde. Jeg mener, har Scope ikke gjort sig den ulejlighed lige at se på, hvordan de andre danske filmsites ser ud? Så mange er der nu heller ikke.

Men jeg synes nu ikke brugerne er skubbet ud. Vi får nu godt nok ikke meget plads på forsiden, og kun et pænt stykke nede. Det kan man så mene om, hvad man vil, men prioritet er let at afgøre på web. Hvis man har givet en sektion fem linier længst til højre stort set så langt nede på forsiden, som man kan, så har det unægteligt en noget lav prioritet. Læserens orientering på nettet er primært til venstre og mod toppen, fordi læseretningen er at begynde øverst i venstre hjørne. Øjet fanges også lettest af billeder, og forum er skjult mellem "Dagens film i tv" og "Nyhedsbrev", der er to af de andre sektioner, der kun har tekst. Dermed er det meget let at overse.

Desuden er en sektion placeret nederst til højre pr. definition en sektion, man har overvejet, om overhovedet skulle være på forsiden. Navigation til landets biografer samt film i tv og bedste film i tv har alle højere prioritet end Scopes læserforum.

Selve forumet synes jeg er pænt nok. Det har større skrift end det gamle, hvor vi godt nok skrev både småt og klemt.

Navigationen er derimod noget af en fiasko. Hvis jeg læser forum, er den gamle navigation, hvor man gennem filmen fik let adgang til info, anmeldervurdering og brugerindlæg gennem faner i toppen er væk, og dermed er man tæt på at have smidt hele brugeroversigten i havnen. Det efterlader et indtryk af et lidt rodet og uigennemtænkt design, hvor der ikke er spekuleret meget over at bibeholde brugerfladen. Trist.

Så hvis Scope virkelig vil gøre forummet bedre, så kan jeg derfor desværre ikke helt sige, at det er det indtryk, jeg efterlades med, når jeg besøger siden. Hvis Scope vil "gemme" forum væk ved at placere indgangen på den del af forsiden, som utvivlsomt lettest overses, så er altså, hvad Scope har besluttet. For ville man fremhæve forummet, så havde det nok fået ti linier frem for fem samt en lidt mere fremtrædende plads på forsiden.

Jeg synes, man spilder utroligt meget plads på forsiden med topfilmen og faktaboksen til venstre for den, samt filmene lige under. De kunne sagtens være mindre uden at det gjorde noget. Jeg kan lide den sorte baggrund, men for pokker, hvor er der meget sort i den faktaboks. Og et hint - ingen ser filmklippet i den lille skærm. Enten starter vi klippet og trykker op på fuld skærm, eller også ser vi det slet ikke. Derfor kan pladsen til klippet sagtens være mindre. Men ros for, at filmen ikke bare kører. Det gør den mange steder, og det er irriterende. Jeg kan leve med det, men den skal godt nok tie stille, indtil jeg beder den om noget andet! Jeg mener reelt, det burde forbydes ved lov at lave websider, der automatisk afspiller lyd, når man besøger dem. Scope undgår begge dødssynder. Tak for det.

Den geografiske biografoversigt kan dog godt skubbes ned. Det er en af den slags funktioner, folk kun bruger, hvis de faktisk ledte efter den. Selv med et mindre Danmarkskort længere nede på siden, vil de sagtens finde den meget hurtigt.

Så alt i alt, et pænt nok design. Ikke videre originalt, men pænt. Men se for alt i verden at gøre noget ved navigationen. Hvis folk ikke kan finde så let rundt på siden som før, så går de andre steder hen... og det går hurtigt!

18/12-09Ser skidt ud for Scope
"hvis vores design ligner Kino.dk's så er det en ren tilfældighed"

Hvad var det Heinrich Böll skrev i forordet til Katarina Blums Tabte Ære...

„Ähnlichkeiten mit gewissen journalistischen Praktiken sind weder beabsichtigt noch zufällig, sondern unvermeidlich.“

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.