Nyt design på Scope

17/12-09Nyt design på Scope
Endelig! Vi er rigtig glade for at kunne lancere Scopes nye design. Samtidig har vi ændret navigationen, således at man nu primært navigerer sig rundt på sitet via menupunkterne i toppen af sitet, frem for i venstre spalte.

Årsagerne til ændringerne er mange. Først og fremmet vil vi gerne gøre sitet mere visuelt indbydende og gøre filmtrailerne synlige i forbindelse med de enkelte film.
I dag ses omkring 95% af alle internetsider af danske brugere i en skærmopløsning med en bredde på 1024. Derfor har vi desuden valgt at udvidde i bredden, hvilket fx betyder at vi kan vise de vigtigste oplysninger om de enkelte film på en og samme side.

Vi ved at det er en relativ stor forandring og den vil sikkert kræve tilvænning for mange af jer som har brugt det 'gamle' Scope i mange år. Hvis I skulle have glemt, hvordan det gamle Scope faktisk så ud, så kan I her se et par skærmbilleder med det gamle design:
http://www.scope.dk/images/omscope/scope_v5_1.jpg
http://www.scope.dk/images/omscope/scope_v5_2.jpg
http://www.scope.dk/images/omscope/scope_v5_3.jpg


Selvom vi har arbejdet længe, hårdt og grundigt, så er der sikkert noget vi har overset. Vi er nu er vi klar til at gå i gang med at lave rettelser og forbedringer. Derfor vil vi blive meget glade for konstuktiv kritik og tilbagemeldinger fra alle jer - vores loyale brugere.

Er der noget der er svært at finde?
Hvad er blevet mindre logisk?
Er der nogle steder, hvor det er svært at få det nødvendige overblik?
Hvad fungerer godt?
Er der noget vi har glemt?

Bedste hilsner fra Scope-redaktionen

18/12-09Nyt design på Scope
kære Scope.
Scope har altid været Danmarks bedste filmsite. Vi er rigtig mange der bruger siden som et dagligt arbejdsredskab. Men det er åbenbart slut nu?
Før havde Scope et udseende i tråd med Google, altså rent, enkelt, og supernemt at navigere i.
Nu ligner Scope Kino.dk, totalt overlæsset, med kæmpe reklamer øverst, men værst af alt: Uden mulighed for at søge på en enkelt film.
Det er en katastrofe!!!
Må jeg kondolere med det nye lay-out og indhold, enten skal det laves om, eller også spår jeg Scope en stille død.
Med superhamrende ærgerlige hilsner
René Hyldig

18/12-09Nyt design på Scope
Hej Hyldig, jeg tror ikke helt du har forstået de nye navigeringsmuligheder. Grundlæggende er alt ved det gamle, det eneste, der er tilføjet er et forum.

18/12-09Nyt design på Scope
Puha, jeg må godt nok indrømme jeg også er skuffet over det nye design der som hyldig siger ligner noget kino.dk har brækket op! Skal alt tæppebombes i billeder, trailers som vi alligevel nok skal klikke os ind på og langsom loadtid? Jeg er med på i gerne vil have flere reklamekroner ind og prøve noget nyt på et velfungerende site, men det her er ikke måden, bare min mening, jeg mister i hvert fald lysten til at dagligt følge med i ellers mange spændende debatter fra de faster brugere... Er det mig der er gammeldags, eller er der andre der også savner det gamle filmz.dk før dét blev lavet om?
Kasper, Carcajou, Gott, Klausen, pinhead, filmnørd, kom frisk med et par meninger, i er jo andre daglige brugere som altid er frisk på lidt mudderkastning... :-)

En lille idé til at finde ud af om brugerene foretrækker det nye site fremfor det gamle kunne være at at lave en mulighed for at vælge det - evt med en oldindex.htm? Webmaster, du ved hvad jeg mener... ;-)

18/12-09Nyt design på Scope
Fremragende idé, poolpeter :)

Om man blot skal vænne sig til det, kan kun tiden svare på. Men allerede nu kan man se, at de - ellers meget enkle - funktioner er blevet gemt væk i mange mærkelige sorteringer. Når forandringernes formular er ’fashion over function’, kan man da kun blive lidt småkonservativ af det.

18/12-09Nyt design på Scope
hvordan søger man på en enkelt film

18/12-09Nyt design på Scope
Man søger i topbarens højre side. Et par brugere har allerede haft svært ved at finde feltet, og det kunne tyde på, at søgefeltet ikke fremstår tydeligt nok. Ligesom der er masser af andre funktioner, der skal forbedres. Sitet er langt fra perfekt, og vi hører gerne konstruktivt input til forbedringer og kritik af specifikke elementer der mangler, er forvirrende eller svære at finde rundt i. Jo mere konkrete I er, jo bedre er vi i stand til at gøre noget ved - og hvis I har bud på en løsning, er det endnu bedre.

Det gamle site havde også mange mystiske indretninger, men man havde langsomt vænnet sig til dem, og dets udseende og indretning var sket gennem mange små og større ændringer der næsten allesammen stødte på modstand, da de blev indført.

Personligt er jeg også næsten altid skeptisk ved redesign af sites jeg kender godt. Jeg synes det 'nye' Facebook, der kom for et år siden, var frygtelig dårligt. Og det nye politiken.dk synes jeg også var rigtig grimt - sådan cirka i en uge. Nu kan jeg under ingen omstændigheder forestille mig at vende tilbage til det gamle.

Mvh Mikkel, Scope

19/12-09Nyt design på Scope
Jeg vil nu også sige at det nye scope ikke lige falder i min smag, Det er triste farver, og selve opbygningen er heller ikke noget at råbe hurra for. Jeg synes også den er besværlig at navigerer rundt på. Faktisk har jeg intet positivt at sige, desværre. Scope er nu blot blevet en af de mange andre filmsites i flokken, hvor før var der ingen trivl om hvilken filmside, jeg ville vælge.
Jeg giver Hyldig fuldstændig ret i følgende udtagelse:
"Må jeg kondolere med det nye lay-out og indhold, enten skal det laves om, eller også spår jeg Scope en stille død."
Og det er da ærgeligt for Scope som sikkert har brugt en masse penge og tid på den nye lay-out, men jeg tror de gør klogt i at komme vidre hurtigest muligt.
Et lille råd på vejen er at læse Jabob nielsen (dansk webguro) hjemmeside http://www.useit.com/

19/12-09Nyt design på Scope
Af konstruktiv kritik ,kommer lige 3 hurtige:
1.Farvevalget er helt skudt ved siden af efter min mening. Hvorfor vælge så mørke farver/toner, jeg synes det giver et trist udseende. Den type tone ville være brugbar til fx. smukkebutik, fotografer, tøjmode. Jeg synes i burde have valgt nogle mere lyse toner, der giver et mere indbydende udseende. Det er et læse site og ikke et mode/salgs site.
2. På nogle filmanmeldelser kommer der side scroll i anmeldercitaterne. Side scroll er en fy ting når man snakker webdesign, primært fordi det er hammer irreterende.
3.Jeg synes det er træls man kun får udkast af avis/bruger anmeldelserne og man så skal trykke på "læs mere" for at se det hele. Det fungeret langt bedre på det gamle site. Evt brude i lave en knap så man kan åbne alle anmeldelser i fuld længde, så det står som på det gamle bruger anmeldelser scope site.

Derudover synes jeg man skal passe på med at sammenligne sig med facebook og deres "nye" design. Facebook er et site for den store bløde masse, også dem der ikke bruger nettet hypigt, og målgruppen er mange millioner gange større end scope, derfor vil selv små forandringere hurtigt kunne skabe stor forvirring på facebook. Håber i kan bruge kritikken til noget.

19/12-09Nyt design på Scope
Handlingsplan: kopier theauteurs.com's design.

26/12-09Nyt design på Scope
Mojn Leute
Scope er et rigtigt godt værktøj i mit job på bib - og i fritiden. Og kan se at avis anm. stadig er her, så keep up the good work. Layout er ok

27/12-09Nyt design på Scope
hvilke andre film sider kan nu anbefales....

14/01-10TV program fra igår
Dagens film: Er jeg den eneste der har bemærket at det er gårsdagens film i tv der vises på forsiden???

14/01-10Nyt design på Scope
Konkret kritik:

Skriftstørrelsen er en liiiile smule for stor og virker en smule broget, særligt under de reelle anmeldelser.

Overskriften på anmeldelserne er for lille og slet ikke iøjenfaldende.

Indekset af anmeldelserne og stemmerne under de enkelte profiler kan ikke rangeres efter karakter (1 til 6 stjerner).

Manglende mulighed for at slette et indlæg (eller er det bare mig?).

15/01-10Nyt design på Scope
Tak for input. Vi kigger på det. Hvilken side kan du ikke sortere efter stjerner på?

25/01-10Nyt design på Scope
Den nye design er en fornærmelse mod jeres trofaste læsere og det kommer til at koste en del læsere, mig inkluderet.

25/01-10Nyt design på Scope
Jeg ville nu ikke kalde det læsere....

30/01-10Nyt design på Scope
På: http://www.scope.dk/aktuelibiografen
kan man sortere efter score.
På det gamle scope kunne man her vælge avisanmeldelser og sortere efter deres stjerner. Kan denne funktion ikke komme tilbage?

01/02-10Nyt design på Scope
Er helt enig med Kym, det er blevet meget mere besværligt at få overblik over hvilke film, der har premiere og hvilke anmeldelser de har fået. Alt i alt er Scope blevet mere uoverskueligt. Jeg har været en trofast bruger af Scope gennem flere år og har anbefalet det som en rigtig god filmside. Scope, gør nu noget for at holde fast i min opfattelse af jer, så jeg fortsat kan holde ud at brueg Scope :)

02/02-10Nyt design på Scope
Det er stadig gårsdagens film der bliver vist på forsiden, det er selvfølgelig meget rart at vide hvad man gik glip af i tv??? :)

Vi vil ha det gamle site tilbage, lav en afstemning, måske et forslag til afstemning på filmz.dk? :)))

02/03-10Nyt design på Scope
Den nye site er håbløs! Jeg har brugt denne site meget, men det her kan jeg ikke finde rundt i. Væk er den oveskuelige oversigt og og den lette råd mellem indlæggende - hvorfor skulle det laves om? Hvis layoutet virkede gammeldags så opdater gerne grafikken, men det her giver jo ingen mening! Var lige inde for at orientere mig omhvad andre mente om Moon - Jeg opgav!
Stram op!
Mormor er ikke sur - hun er skuffet!

04/05-10Nyt design på Scope
Spørgsmål til Scope:
Læser I overhovedet, hvad jeres brugere har at sige til dette? For 'poolpeter' kommer med et fremragende forslag om en afstemning, som jeg bestemt synes i burde overveje...

Mine meninger om sitet: Efter det nye layout er kommet til, er det meget sjældent jeg logger ind... Scope er ikke længere overskueligt, simpelt og ligetil, men er blevet uoverskueligt, kompliceret og... ikke spor ligetil, blot for at få sitet til at se pænere ud. Det gør det dog også, I har fået skabt jer et pænt site, der desværre bare ikke er til at glæde sig over, grundet førnævnte årsager.
Ellers er jeg enig med Rasmus i, at det er en kæmpe skam, at brugernes indlæg nærmest gemmes af vejen, og at man nu kun kan læse de seneste seks indlæg, eller noget i den stil. Det bør ændres!
Scope, jeg er ked af at sige det, men dette site er ikke længere en favorit hos mig...

05/05-10Nyt design på Scope
Hej Law og poolpeter

Nu skulle dagens film i tv virker igen.

Vi indrømmer, at der er flere ting i vores design, der ikke virker godt nok. Vi arbejder med at redesign filmsiden og sammenhængen til debat-delen, så den forhåbentlig bliver mere brugbar. Også anmeldelsesoverblikket og meget andet kan blive bedre. Vi arbejder på det.

Mvh Mikkel, Scope

17/09-10Nyt design på Scope
Der er stadig fejl i designet.

Selv om man nu kan se side 2 i den generelle filmdebat, så er det stadig galt under en specifik film.

Hvis jeg f.eks. ser på "Ringenes Herre: Eventyret om Ringen" her:

http://www.scope.dk/forumindlae...yret-om-ringen

Så kan jeg se listen over alle indlæg om filmen.

Men kun den første side. Hvis jeg klikker på side 2 eller andre, så får jeg IKKE side 2 om debatten omkring denne film, men derimod side 2 i den generelle filmdebat.

Det er altså for skidt, Scope. Det er i dag præcis 9 måneder siden, I lancerede jeres nye design. At det efter så lang tid stadig ikke virker er uholdbart for et site, der gerne vil være Danmarks største filmguide. Det virker desværre aldeles uprofessionelt.

17/02-11Nyt design på Scope
Jeg hørte i sin tid også til gruppen, der var meget skeptisk overfor det nuværende design, men jeg må indrømme, at jeg nu ikke længere har noget problem med det. Det var blot et spørgsmål om tilvænning for mit vedkommende, og i dag synes jeg at designet er glimrende. Dog så jeg gerne den lille liste over 'Nye film på Scope'
blive genoprettet.

17/02-11Nyt design på Scope
Det "nye" design er stadig lort.

29/03-11Nyt design på Scope
Jeg er hyppig bruger af scope og savner stadig det gamle design. Det "nye" design savner personlighed, enkelhed og logik

31/03-11Nyt design på Scope
Kom gerne eksempler hvad der ikke fungerer så godt eller forslag til forbedringer.

06/04-11Nyt design på Scope
Det er dog fantastisk at læse alle de negative "opstød".
Det kan godt være at gamle brugere lige skal vænne sig til det nye layout, men jeg har først oplevet siden i et par dage, og har absolut ikke haft problemer med at finde rundt på siden.

06/04-11Nyt design på Scope
True Ogre,

Tilvæning, ja, På samme måde som man kan vænne sig til måltiderne på et hospital.

Man kan ikke komme uden om følgende:

1. At billedmængden er opprioriteret, sikkert for blikfangsagtigt at tiltrække publikum. Så vi skal glo på åndssvage billeder af filmplakater og skuespillere og trailere i læse-let format, fremfor at få nyttige informationer og links på forsiden. Svaret fra scope er givet, at man kan finde de oplysninger nederst på sitet, men realiteten er, at de oplysninger ud over overskrifter er afgået ved en stille og ubemærket død, fordi ingen gider bruge de funktioner, når de ikke hypes af sitet selv.

2. At tekstniveauet er nedprioriteret.

3. At informationsniveauet er nedprioriteret, når bortses fra trivialinfo såsom premierer, biotider, medvirkende og årstal.

4. At kategorien "Nye film på scope" er udgået eller udpint i en sådan grad, at den ikke kan findes. Hvilket svarer til at blæse ældre film en lang march, fordi redaktionen derved jo forudsætter at nye film på scope = nye film i biografen. Det er en direkte nedvurdering af vores allesammens filmskat, særligt fordi meget få klassikere er oprettet på scope. Det ferske svar fra scope vil givet være, at man bare kan bede om det, så bliver en Fellini-film oprettet, men min pointe er, at sitet har en svag markedsføring af ældre film over for alle der kommer herinde.

5. At en vedkommende og seriøs filmdebat er ved at dø. Men det giver jo nok ikke reklamekroner, fordi scope får vel penge af sponsorer pr. kig, så det er man nok ret kold over for. Men sitet havde faktisk en overgang et supergodt debatniveau i green grass-dagene.

Jeg kunne blive ved. Jeg ved jeg har sagt det før. Hvad der startede som et con amore projekt er nu blevet et forretningskoncept, og måske er det bare the way of the world. Scope selv kæmper i hvert fald ikke imod. Og til sidst tror redaktionen jo sikkert faktisk også at man udbyder et helt igennem tilfredsstillende produkt. Redaktionen kan vel bilde sig selv ind, at vi 25-30 filmelskere, der har holdt den vedkommende debat i live de sidste 5 års tid, nok bare under alle omstændigheder måtte falde fra. Døden skal jo have en årsag.

Men er der slet intet du er tilfreds med, sandmand, spørger den let nervøse scope-medløber? Jo, det samme som jeg kan få på mange andre sites, oplysninger om premierer, biotider, medvirkende og årstal. Scope har åbenbart haft en ny ambition om at servicere hele familien Danmark med trivialinfo om film, og nu har man så fint ramt laveste fællesnævner og måske fået sit bredt orienterede produkt, der kun kradser let i den overflade, som det gode filmværk gennemborer og udstiller. Det der gjorde scope til et særligt fedt site within Danmark er væk.

Så her er en lille sang til scope i den anledning

http://www.youtube.com/watch?v=...eature=related

08/04-11Nyt design på Scope
Hej Sandmand

Tak for kommentar. Du har ret i, at meget kan gøres bedre, og at er visse problemer med det ’nye’ design. Og mange spændende sider som http://www.scope.dk/genre, http://www.scope.dk/topfilm og http://www.scope.dk/solgtebilletter viser vi slet ordentligt frem. Og man kan være uenig i billedernes størrelser, farvevalg og meget andet.

Men det piner mig, at du opfatter os som et ’forretningskoncept’ der kun tænker på ’reklamekroner’. Scope har gennem snart 10 år være drevet og udviklet af 3-5 og film- og webentusiaster. Vi har alle sammen day time jobs ved siden af, og de få penge der kommer ind, står på ingen måde mål med alle de timer vi lægger i at drive og udvikle sitet. Det er vel con amore? Vi ville ønske, at vi havde meget mere tid, for vi har 100-vis af idéer til forbedringer og nye funktioner.

Mens vi ikke er særlig optaget af penge, så går vi faktisk meget op i at skabe bedst mulige rammer for en god filmdebat. Og derfor har det været trist for os at opleve, hvor mange faste brugere, der sagde farvel efter redesignet. Denne del ikke i hvert ikke plastret til med billeder, og der er faktisk en del af visningerne, der fungere klart bedre end den gamle visning. Men der er også helt bestemt plads til forbedringer her. Vi hører gerne forslag.

Vi har tænkt at genindføre listen nye film på Scope, måske endda i en forbedret udgave, for vi opretter stadig masser af gamle film. Det er bare ikke så synligt nu. Tidligere på ugen blev der oprettet fem Peter Sellers-film:
http://www.scope.dk/film/7856-l...din-sommerfugl
http://www.scope.dk/film/7851-ih-du-store-kineser
http://www.scope.dk/film/7854-p...s-i-dur-og-mol
http://www.scope.dk/film/7855-d...ge-i-min-suppe
http://www.scope.dk/film/7852-hva-nyt-pussycat

God weekend! Mvh Mikkel, Scope

09/04-11Nyt design på Scope
Hej rosebud,

Tak for dit grundige svar. Altid fint med noget dialog. Og fint med de gedulgte undersider.

Generelt tror jeg bare ikke jeg så endnu har forstået hvorfor I dybest set skiftede design. Jeg mener, jeg forstår jo godt hvad I skriver om baggrunden med henvisning til at sitet skal være indbydende og synligt, men jeg kan bare ikke få ind i mit hoved, hvad jeres idé med denne ændring har været? Hvorfor vil I gerne det indbydende og synlige design og den struktur? Jeg ved godt at I bestemmer osv. men I må jo have brændt for det nye design og jeg kan bare ikke få ind i mit tykke hoved hvad jeres tankegang har været. Jeg prøver virkelig. Kan du ikke bøje det i neon for en der ikke fatter at det der var engang er omme?

Jeg er ked af at have beskyldt jer for at søge sponsorklik, hvis det virkelig ikke har været tanken bag jeres designændring. Jeg kan godt indse, at hvis I f.eks. vil ud til et bredere publikum end Tarkovski-nørderne, er det nødvendigt at vælge ugebladsversionen. Men som gummi, har større bredde jo den konsekvens, at den reducerer dybden. Så er det for at ramme bredere at I gør jer mere indbydende og synlige? For det har ikke været for at stille de eksisterende brugere tilfredse. Det må vel efterhånden være gået op for jer.

Og hvis I har forsøgt at ramme bredere med det nye design, er det så lykkedes for jer? Hvad siger jeres statistik? Og hvad er jeres con amore-succeskriterium? At mange besøger jer få gange, eller at færre besøger jer mange gange (og du kan ikke svare begge :-))?

God weekend to you also.

07/11-11Nyt design på Scope
Hvad med at I viste ugens nye film på forsiden af Scope?
MVH
René Hyldig

14/11-11Nyt design på Scope
Kære Scope,

Kan vi ikke få fanen "nyoprettede film på scope" tilbage?

Tak.

05/12-11Nyt design på Scope
Så findes der en side med alle nyoprettede film: http://www.scope.dk/nyefilm

Mvh Scope

05/12-11Nyt design på Scope
Scope, I salute thee

06/12-11Nyt design på Scope
Super! Godt at se, at I stadig går i dialog med brugerne. Findes der en fane på forsiden eller andet, som redirecter til den nye side?

06/07-16Nyt design på Scope
Nu har jeg ikke læst alle indlæg - så måske er der en forklaring et sted.

Men under anmeldelser kunne jeg godt ønske mig en større rude at skrive i.

Jeg mister simpelthen overblikket når jeg kun kan læse få liner af det jeg har skrevet
- og korrektur er besværlig når man skal scrolle hele tiden.

Faktisk vælger jeg ofte at skrive i et word dokument - inden jeg poster det på Scope.

Kan det ikke gøres bedre?

06/07-16Nyt design på Scope
Hej Wayne,
Tak for din kommentar. De fleste browsere (f.eks. Firefox, Safari og Chrome) burde tillade, at du kan ændre højden af indlægsfeltet ved at trække i feltets nederste højre hjørne. Lad gerne høre, om denne løsning virker hos dig.
mvh Scope-redaktionen

07/07-16Nyt design på Scope
Superbry.

Fantastisk - lev og lær. Anede ikke det var så nemt, tak for hjælpen :-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.