Shutter Island: Scorsese på udebane!

Shutter Island

19/02-10Scorsese på udebane!
Martin Scorsese er på udebane med hans seneste film og går mere i Hitchcocks og Lynchs fodspor, dog uden den samme forståelse og snilde for genren, hvor mystik, drømmeunivers og intriger smelter sammen. Scorsese er lidt for forudsigelig i sin tilgang, selvom det tekniske håndværk så absolut er godkendt. Der spilles godt af et flot sat sammen cast og enkelte momenter er gode, men burde have været bedre.

27/02-10Scorsese på udebane!
Jeg er enig langt hen ad vejen, men jeg fandt den absolut uhyre underholdende! Det jerngreb du snakker om var store dele af filmen fuldkommen lammende på mig. Eneste undtagelse er et stykke i midten, Jackie Earle Haley-sekvensen, der midlertidigt tog pusten ud af løjerne for mig. Ellers top notch thriller på det genre-effektmæssige plan.

Scorsese vælter rundt i lidt for mange twists, synes jeg. Og forklaringsdelen var tæt på at være overgjort og decideret fordummende. Det hele hives dog perfekt hjem i den mageløse slutscene, der er en af de mest kraftfulde, jeg mindes at have set længe. Takket være dén bliver 'Shutter Island' også et lille nøk bedre for hver gang jeg skænker den en tanke.

27/02-10Rasmus
....

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.