Avatar: Sikke da en oplevelse

Avatar

04/03-10Sikke da en oplevelse
Efterhånden synes jeg, at jeg bliver mere og mere kritisk, når det kommer til film. Det er som om, at de ikke kan finde på noget nyt...

Med Titanic i baghovedet var det med nogen spænding, jeg gik i biografen for at se Avatar. Ville det igen blive en flot oplevelse og en kedelig historie? NEJ!

Det blev en fantastisk flot oplevelse bygget op omkring en god spændende historie tilsat lidt morale. Her var jeg virkelig godt underholdt, der var flotte sekvenser til sanserne og spænding til at holde en fanget ved lærred.
Jeg forstår ikke helt kritikken omkring historien. Forventer man en socialrealistisk, samfundskritisk, psykologisk (fortsæt selv) historie til en eventyrfilm af denne kaliber???
I så fald tror jeg, at jeg ville have været skuffet.

04/03-10Sikke da en oplevelse
ingen har forventet socialrealisme, blot en bedre historie der kunne matche effekterne, og Camerons tidligere film. Og lidt mere interesse for personerne. Sam Worington vil aldrig nogenside blive så ikonisk som Terminator, Ripley, John Conner, Kyle Reese, som er nogle ikoniske personligheder skabt af selvsamme herre.

07/03-10Sikke da en oplevelse
Jeg kan ikke forstå, at du ikke synes, historien matcher effekterne. Faktisk synes jeg, at der er en god balance her - hvis det ville have været en "bedre" historie, skulle der skrues ned for effekterne - som jo trods et eller andet sted er hovedoplevelsen.

Derimod kan jeg godt følge dig i kritikken af personerne. Her er det kun Sigourney Weaver, der for alvor brænder igennem. Men det gør hun jo så stort set også hver gang, hun er med :-)

07/03-10Sikke da en oplevelse
Man behøver ikke skrue ned for effekterne eller gå på kompromis med noget. Filmen har rigeligt med spilletid. Filmen giver slet ikke et indblik i navi'erne, udover at Sally skal lære at være som dem. Vi flyver lidt med drager, og vi skyder med buer. Derudover har vi også en stereotyp fortælling om de grådige soldater, som ligeledes er uinteressant. Der er mange eksempler på, hvor denne balancegang bedre følges ad, end tilfældet er i Avatar. Selvsamme instruktør har gjort det bedre før.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.