Roman Polanskis Skyggen: Roman Polanskis skyggen

Roman Polanskis Skyggen

27/03-10Roman Polanskis skyggen
Roman Polanskis skyggen, lyder på papiret som en hver anden politisk thriller. Du har den nyankomne naive udefra, der får mistanke til systemet og afløser de skjulte hemmeligheder, som han før stolede på. Det er stort set opbygningen af enhver film af denne genre. Vi ved hvad vi kan forvente os, for vi har set det mange gange før, og det er underholdene så længe det vare. Forskellen for tidligere film, og skyggen er Navnet Roman Polanski. Det sætter forventninger til filmen, og jeg som fan og filmelsker, frygtede tidligt resultatet.

Efter at have set filmen, forstod jeg ikke min egen tvivl. Det Som Roman Polanski gør så forblændede godt, er at få historier der i princippet lyder yderst uoriginale, til at fremstå som individuelle mesterværker. Polanski bearbejder de simpleste scenarier til at fremstå uudholdeligt spændene, og hans evne til at fastlåse et frivilligt publikum er sjældent set lignende.

Når dette er sagt vil jeg også gerne trække mine tidligere fordomme til mig. Filmens handling overrasker sin seer uafbrudt, og man forventer altid det uventede. Til tider udløses ekstreme spændingsoptrækninger med et forventet klimaks, men for det meste lader Polanski denne trykkende stemning hænge i atmosfæren. det er dette der medvirker til at gøre filmen så komplet som den er, og sætter en sort streg under at dette er alt andet et klassisk politisk spændingsdrama. Dette, og en fabelagtig historiefortælling gør filmen til den bedste, inden for genren, jeg har set længe.

Evan McGregor levere sin bedste præstation siden Trainspotting, og hans rolle er den samme som seeren befinder sig i. Det er McGregors rolle, der udforsker og former filmens videre udvikling, og det er gennem hans øjne at vi ser filmen. Hans Rolle og situation er lige så vigtig for os som den er for ham selv, for vi ved aldrig mere end han gør. hvert et spor og oplysning der bringer ham videre på det endelige svar, er lige så overrraskende og oplysende på os som på McGregors rolle. lige netop dette er Polanski kendt for at bruge, og det virker formidabelt godt.

Filmen er i sin helhed fuldstændig fantastisk. Det er en mester i sit es, der har bidraget til at vi som seere kan få denne cinematiske helhedsoplevelse. Roman Polanski bearbejder spændingsscenariet bedre end nogen anden, og dette gennemstråler Skyggen. Et 6 tal er en karakter man bør være yderst kræsen med at belønne en film med, men hvis Skyggen ikke har fortjent seks stjerner, så ved jeg ikke hvilken film der har.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.