Kick-Ass: Flabet underholdning på højt niveau

Kick-Ass

14/04-10Flabet underholdning på højt niveau
Fantastisk underholdende take på superheltegenren, baseret på tegneserien af samme navn, der er skrevet af Mark Millar. Som efter min mening er én af de dygtigste moderne amerikanske tegneserieskabere, og som hermed fortjent får en filmatisering, der lever op til hans stil (efter det gik helt galt med "Wanted").

Hovedpersonen i "Kick-Ass" er en smånørdet teenagefyr, der får en oplagt tanke: Når så mange mennesker elsker superhelteserier, hvorfor er der så aldrig nogen, der har taget et kostume på og forsøgt at være en superhelt selv? Det gør han så og bliver berømt på det, selv om det mest er ham selv, der får tæv. Og pludselig dukker der flere kostumer op, hvoraf nogle er langt mere organiserede selvtægtshelte med en plan om at gå i kødet på mafiaen.

"Kick-Ass" er en vild, men kærlig parodi på superheltegenren, som samtidig omfavner sin genre og faktisk ender med at være en decideret superheltehistorie selv. Det virker lidt selvmodsigende, men fungerer overraskende godt. Det er en fantastisk morsom film, fyldt med sære optrin, fine referencer til genren og fede replikker a la "With no power comes no responsibility". Og måske en enkelt seriøs tanke eller to om heroisme gemt under overfladen.

Oven på det kommer der en række superfede actionscener, centreret omkring selvtægtsheltene Big Daddy og Hit-Girl, hvor især Hit-Girl er en helt, helt fantastisk karakter. Chloe Moretz spiller uden sammenligning den sejeste 11-årige, som nogensinde er set på film. Nicolas Cage er også fin som hendes far, og Aaron Johnson er rigtig god som Kick-Ass.

I det hele taget er det her en film, som fungerer på alle planer, holder et flot højt tempo, har et stort glimt i øjet og generelt bare sparker røv. I forhold til Millars forlæg har instruktør Matthew Vaughn trods alt tonet de mest provokerende elementer ned, men filmen slipper stadig af sted med langt mere, end man plejer at se i mainstream-Hollywood-produktioner. "Kick-Ass" er flabet underholdning på højt, højt niveau.

14/04-10Flabet underholdning på højt niveau
Fed anmeldelse Car :-) og som du sikkert kan se på min anmeldelse er jeg rørende enig. Jeg smed dog den sidste stjerne efter filmen, fordi det simpelthen er første gang i lang tid jeg er kommet så højtflyvende ud af biografen.

Og Chloe Moretz er helt fantastisk, ja :-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.