Kick-Ass: Middelmådig

Kick-Ass

20/04-10Middelmådig
Når man anmelder film, skal man altid kigge på, hvad pointen med filmen er. Man kan kigge på de dybere lag i filmen, og man kan se på de mere eller mindre subtile budskaber, skuespillere og instruktør forsøger at gengive på lærredet.

Med 'Kick Ass' har jeg svært ved det. Svært ved at se pointen, svært ved at se de dybere lag og svært ved at læse de (hvis nogen!) subtile budskaber, filmen forsøger at vise mig.

Læs hele anmeldelsen på http://www.navlefnuller.dk/?id=76

21/04-10Middelmådig
Ind i mellem må film gerne bare være fantastisk god underholdning.

Dybere lag siger du? Jamen hvilke dybere lag er der i nogen superhelte film du kender?

Som actionkomedie fungerer Kick-Ass suverænt.

21/04-10Middelmådig
Af al respekt for din velargumenterede anmeldelse må jeg også erklære mig dybt uenig. Kick-Ass er ikke specielt original eller gemmer på dybere pointer, bortset fra de små fine guldkorn omkring det at være en helt i den virkelige verden. Men den er da sindssygt underholdende og befriende politisk ukorrekt.

15/05-10Middelmådig
Jeg er enig i dit udsagn, og selvfølgelig også din anmeldelse. Jeg var ligeledes en smule utilfreds, over hvad jeg så.

Det er nogle fine, aktuelle grundidéer vi får udfoldet hér med vor tids søgen på den jordfæstede retfærdighed, som i virkeligheden handler mere om selviscenesættelse eller selvtægt og hævn. Det er de motiver som dirrer et individ til at handle. Det handler nemlig kun om dig selv. Desværre sker intet herudover, hverken videreførte pointer eller en videreudvikling af den røde tråd.

Det havner i noget sløset stil-instruks, for selvom, at det er forfriskende med en film, som man fornemmer, er støbt uden for studierne og Holly’s producenter, så er filmen i den grad uudsigelig poppet, og spænder ben for sig selv; set i øjnene af, at det munder ud i noget voldshøjhelligt, hvor det efterhånden trivialiserede Tarantino-syndrom, hyppigt vågner op til dåd. Filmen bliver selv en pueril selviscenesættelse. Den dosis adrenalin vi får skudt ind i os, bliver for beregnende, og det bliver for tydeligt, netop hvor og hvornår, at der ønskes, at ramme os med følelser af overraskelse og - for glat og basal - hævntørst og vrede. "Kick-ass" forbliver som et værdigt forsøg.

Ikke desto mindre er soundtracket superphantastisch!
http://www.youtube.com/watch?v=dJp9PaRVdb4

15/05-10Middelmådig
Lars b:

Der er flere. Dark Knight og Watchmen, blandt andet.

Tournesol:

Li' til at lukke op og skide i, kritik...

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.