Alt for hende: A man's gotta do ...

Alt for hende
Film Alt for hende
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
A man's gotta do ...Carcajou
Gedigent håndværkfilmkorn.dk

18/07-10A man's gotta do ...
En fransk lærers lykkelige familieliv bliver ødelagt, da hans kone bliver arresteret og dømt for mord. Han er dog overbevist om hendes uskyld, og efter hun forsøger at begå selvmord i fængslet, beslutter hovedpersonen sig for at befri sin hustru, så de kan flygte sammen.

Det er det interessante udgangspunkt i "Alt for hende": En helt almindelig mand vælger at tage loven i egen hånd og organisere en fangeflugt. Og dermed bevæger han sig ind i en ukendt, usikker verden, hvor omkostningerne ikke er små (og ikke kun økonomiske). Den del af filmen fungerer rigtig godt, båret af Vincent Lindons glimrende spil i hovedrollen.

Til gengæld går der lidt rigeligt sødsuppe i familiehistorien, fordi den debuterende forfatter-instruktør Fred Cavayé insisterer på at pensle ud, hvordan mand og søn lider, mens deres elskede hustru/mor sidder inde. Det er selvfølgelig en vigtig pointe at få vist, hvorfor manden er villig til at gå planken ud for hende, men det kunne simpelt hen være gjort mere elegant og mindre klichéfyldt.

Omvendt viser Cavayé virkelig talent i filmens afsluttende akt, hvor der effektivt bliver skruet op for spændingen, og jeg ikke uden videre kunne gætte, hvordan filmen ville slutte. Den del bliver ekstremt stramt afviklet, ligesom resten af filmen med en afdæmpet brug af tekniske virkemidler - hvilket blot er med til at få den til at føles realistisk, på trods af dens egentlig ret søgte præmis.

Lindon får især fint modspil af Diane Kruger som hustruen og Olivier Perrier som sin far, og "Alt for hende" er alt i alt en absolut velfungerende hverdagskrimi.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.