Hævnen: Vellykket men...

Hævnen

26/08-10Vellykket men...
En typisk Bier film først og fremmest som betyder stor vægt på melodramaet, dog en grad for meget følelsesmanipulerende og lidt for konstrueret. Filmen tilhører i dén grad de to debuterende drenge som totalt stjæler billedet i denne film og som overskygger alle de andre skuespillere. Mikael Persbrandt er som sædvanlig fantastisk og fremragende og Ulrich Thomsen er som sædvanlig fjern og fraværende. Men at der er så mange kendte ansigter med ødelægger filmens realisme og trækker én ud af fortællingen og forstyrrer.

De mange billeder af vindmøller, marker og dyr virker lidt som en pauseskærm og bliver ikke en integreret del af fortællingen.

02/09-10Vellykket men...
"De mange billeder af vindmøller, marker og dyr virker lidt som en pauseskærm og bliver ikke en integreret del af fortællingen."

De skal illustrere naturkræfter, ligesom hævnen er en naturkraft hos mennesket.

06/09-10Vellykket men...
Naturkræfter...?! Sikke noget sludder. De billeder findes også i enhver Morten Korch film eller Olsen Banden film... så dét argument er lige så tynd som vandgrød.

09/09-10Vellykket men...
Tjah, symbolik er åbenbart ikke Guffes stærke side...

09/09-10Vellykket men...
Naturbilleder som "symbolik" kan tolkes på tusinde forskellige måder. Men når ovenstånede film bruger naturbilleder som pauseskærm uden af de bidrager noget til den sammenhængende tematik, ja, så er de brugt forkert.

Problemet med de mange naturbilleder kan også være manglende "coverage" som det hedder på amerikansk, hvor man ikke har dækket sin plot-historie ordentligt ind ved scene skift, hvorfor man benytter sig af naturbilleder som overgang. På dansk hedder det "potteplante-skud", taget fra tv i gamle dage, hvor DR optog teater og sendte det i fjernsynet.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.