The Kids are All Right: Fru og Fru Jensen

The Kids are All Right

22/09-10Fru og Fru Jensen
Dejligt lille familiedrama, der udspiller sig omkring en usædvanlig familie. Nic og Jules er nemlig et lesbisk par med to teenagebørn, som de hver især har fået med samme donorfar. Men da børnene forfølger deres nysgerrighed omkring deres biologiske far, skaber det kaos i familien.

Det fine ved "The Kids Are All Right" er, at den fortæller en historie, som kunne have udspillet sig i en hvilken som helst familie, uden at det bliver gjort til noget specielt, at de to hovedpersoner er homoseksuelle. Det handler om midtvejskrise og opbrud, når børnene flytter hjemmefra, og filmen leger elegant med kønsrollemønstre i portrætterne af Nic og Jules, der har en masse genkendelige træk fra midaldrende ægtepar - bare fordelt på en lidt anden måde end normalt.

"The Kids Are All Right" er dog selvfølgelig et stykke gay cinema - forfatter-instruktør Lisa Cholodenko er selv lesbisk og mor til et donorbarn. Og indholdet i filmen er implicit politisk, for det udfordrer naturligvis nogle dele af det amerikanske samfund, når den skildrer et lesbisk pars liv som så almindeligt. Det udfordrer såmænd også de dele af det danske samfund, som i de senere år har ført ophedede diskussioner om inseminering af lesbiske. Her er filmens uudtalte pointe tydeligt, at de to unge ikke har manglet noget i deres liv, bare fordi de er vokset op med to mødre.

Cholodenko ruller i øvrigt filmen elegant ud i roligt tempo, hvor der godt nok er konflikter og gråd, men også hele tiden en varm undertone. Og Annette Bening og Julianne Moore er stærkt spillende som henholdsvis den kontrolfikserede overlæge Nic og det charmerende rodehoved Jules. De har givetvis begge haft det sjovt med at spille lidt mere butch, end de normalt får lov til. Især Moore må kandidere til diverse priser, når den slags begynder at blive uddelt omkring nytår. Som deres ældste barn er Mia Wasikowska også rigtig overbevisende - det var hende, der var Burtons Alice, og hun kan godt gå en stor karriere i møde.

"The Kids Are All Right" er en bundsympatisk, varm film med et fint glimt i øjet. Efter min smag mangler den lige lidt bid, og det holder den på fire stjerner - men det er én af den slags film, man bare går glad ud fra.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.