Toy Story 3: Hattrick for Toy Story-serien

Toy Story 3

26/09-10Hattrick for Toy Story-serien
Jeg må indrømme at jeg var skeptisk, da jeg hørte om produktionen af Toy Story 3. Der er næsten gået en tradition af treer i en filmserie, der ikke altid klarer sig godt. Film som f.eks.: Alien3, Godfather 3 og Spiderman 3.

Men Toy Story 3 overraskende mig i den grad og gensynsglæden over at se de elskværdige legetøjsfigurer (Woody, Buzz osv.) igen, var endnu større end før. Gudskelov er det stadig Pixar, der står bag, for Disney havde oprindelig tænkt sig at lave treeren selv. Fy, Disney, fy!

I den tredje film er legetøjsfigurernes ejer Andres blevet 18 år gammel, skal til at flytte hjemmefra og skal på college. Selvom Woody forsøger at holde de andre figurers mod i live, må de alle indse at Andres er blevet for gammel til dem. Under flytningen ender de alle sammen i en kasse på vej til børnehaven Sunnyside. Der møder de den jordbærduftende krammebamse Lotso og en masse andet legetøj – deriblandt selveste Ken (!), som Barbie (naturligvis) forelsker i. Dog er opholdet i Sunnyside som et fængsel og børnene der, er ikke særlige gode overfor vores legetøjsvenner, der vil forsøge at flygte derfra i Den store flugt-stil…

Pixar er tilsyneladende ude af stand til at lave skodfilm og leverer forsat mesterværker på stribe. Både Disney og Dreamworks kunne lære noget fra dem – hvad angår historiefortælling. Animationen er som altid fremragende, morsom og rørende. Historien er godt fundet på og formår at vise nye sider af Woody, Buzz og alle de andre. De mange, nye figurer er rigtige gode og sjove – især Lotso og Ken!

Toy Story 3 er kort sagt alle pengene værd og er et ualmindeligt fornemt punktum på en af de få vellykkede trilogier, hvor alle de tre film hver for sig er et mesterværk.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.