Kidnappet: Fremragende ungdomsfilm

Kidnappet
Film Kidnappet
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Fremragende ungdomsfilmCarter

20/10-10Fremragende ungdomsfilm
Jeg var inde at se "Kidnappet" med min 12-årige datter, og vi var enige om, at det er en film, der fortjener et stort publikum. Den er spændende, velfortalt og troværdig og især skildringen af miljøet i Nairobis slum står meget stærkt.
Filmen giver en sjældent autentisk indsigt i, hvad det vil sige at leve på gaden som barn, og den er en fin anledning til at sætte vores priviligerede tilværelse i perspektiv.

01/11-10Elementært spændende
Kidnappet er elementært spændende og har tilstrækkelig med uforventede momenter, der gør de enkelte scener svære at forudse.

Det er ikke en film for de små. Dertil er der for mange våben og hårde karakterer. Men kidnappet er imponerende god til at fange slummen og de ansigter, som nu engang sidder på de mennesker, der bebor disse områder. De glade, de bekymrede, de syge og de onde. De portrætter er i sig selv værd at se filmen for.

Det labyrintiske i slummen, den besynderlige blanding af snavs og pæne kjoler på pigerne, togskinnerne midt i det hele og så de triste skæbner, som de unge har. Meget fint lavet, og modigt at filme det hele ”on location” i Nairobi.

Måske skulle politiet være lidt mindre korrupte og selv med Nairobis ry som en voldelig by, er brugen af skydevåben nok lidt i overkanten.

Det er i grunden den afrikansk / danske dreng, der spiller mindst overbevisende af dem alle. Han er meget naiv og uden den store føling med de personer, han møder på sin vej med undtagelse af Amos, som han tydeligvis holder af. For meget som en beskuer og for lidt som selvstændig aktør.

Endelig er det uklart, hvorfra filmen har fået sit forlæg. Der er mig bekendt kun meget få adoptioner til Danmark af børn fra Kenya, og var der faktisk slægtninge, som filmen på sin vis indikerer, så ville det i praksis være umuligt at adoptere. Kenyanerne vil gerne passe deres egne børn, og er der på nogen måde slægtninge til børn på børnehjemmene, så kommer de børn ikke ud af landet som adopterede.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.