Red: Pensionister med slag i

Red
Film Red
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Pensionister med automatvåben i ha...Bjarke, Filmsk...
Pensionister med slag iCarcajou
FedFARUTI
Nøj den er ringe ...Bilop

10/11-10Pensionister med slag i
Bruce Willis er i fin form som en tidligere CIA-agent, der lever et kedeligt pensionistliv og drømmer om at score kvinden med den søde stemme, som står for udbetalingen af hans pension. Indtil der pludselig står en håndfuld lejemordere uden for hans hus. Men heldigvis er han selv tidligere black ops-superekspert og kan trække på gamle venner, der også er klassificeret som 'Retired, Extremely Dangerous', da de skal have fundet ud af, hvorfor der pludselig bliver skudt efter folk med forbindelse til en gammel sydamerikansk mission.

"Red" er en underholdende film over skabelonen 'de gamle drenge (og piger) kan stadig'. Plottet er en variant af den arketypiske spionthriller, hvor skumle bagmænd udnytter de hemmelige tjenester til egen vinding - her eksekveret med et så stort glimt i øjet, at filmen ind imellem bliver decideret fjollet.

Pointen er, at man skal hygge sig i selskab med en håndfuld særdeles velkendte ansigter - tilsat eksplosioner, ualmindeligt store håndvåben og jokes om at blive gammel. Og det virker ganske fint. I hvert fald det meste af vejen, for instruktør Robert Schwentke lader det desværre kamme over i lidt for meget fjolleri til sidst, hvor filmen i stedet burde have haft noget mere reel spænding.

"Red" er i øvrigt baseret på en tegneserie, der er skrevet af ét af den verdens største moderne amerikanske navne, Warren Ellis. Jeg har ikke læst serien, men ud fra referater af den synes jeg, det skinner igennem, at Ellis' værk på film har fået samme tur som Mark Millars "Wanted": Nemlig en total omskrivning, hvor et alvorligt forlæg bliver omformet til glat, mindre seriøs Hollywood-underholdning i en grad, så forlægget næsten ikke kan genkendes i den færdige film. Her er maltrakteringen dog knap så tåkrummende, fordi "Red" simpelt hen er en mere velfungerende film end "Wanted".

Det skyldes ikke mindst det gode udvalg af skuespillere. Bruce Willis er som nævnt fin i hovedrollen, men John Malkovich er klart mest underholdende og stjæler scener med arme og ben som hyperparanoid eks-agent. Willis' ret utroværdige love interest, damen fra pensionsselskabet, bliver også fint fyldt ud af Mary-Louise Parker - i en rolle, der helt åbenlyst må være skrevet til Sandra Bullock. Helen Mirren og Morgan Freeman står lidt svagere som de to sidste pensionistagenter, men de er jo stadig to skuespillere, der altid har noget at byde på.

"Red" er en film, der ikke vil andet end at underholde - og absolut gør det glimrende. Men det er også én af den slags film, man har glemt, nærmest når man kommer ud af biografen, og det giver kun tre store stjerner herfra.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.