Megamind - original version: En veloplagt skurk

Megamind - original version

21/12-10En veloplagt skurk
Animeret superheltehistorie, der vender genrens konventioner på hovedet ved at have en superskurk som hovedperson. Megamind er en lille blå fyr med stort hoved, som lander på Jorden samtidig med et andet rumbarn, der er hvidt og har heltefrisure. Sidstnævnte vokser naturligvis op til at blive Metro Citys helt og beskytter, mens Megamind tager skurkevejen i frustration.

De to ærkefjender kæmper en tilsyneladende uendelig kamp, hvor Megamind altid ender i fængsel. Indtil den dag, hvor hans planer lykkes, helten dør, og Megamind indtager byen i triumf. Hvorefter han indser, at der ikke er meget ved at være superskurk uden en helt at slås med. Og så må han jo i gang med at lave en ny helt ...

"Megamind" er instrueret af Tom McGrath, der også stod bag de to gange "Madagascar". Og den er faktisk endnu mere veloplagt og underholdende end den første springtur med zoodyrene. Fordi det her er en film, der kender sin genre til punkt og prikke og smukt tager pis på de mange indbyggede absurditeter i supergenren, primært med reference til Superman. Som det centrale, uløseligt forbundne forhold mellem helten og skurken. Eller den kække, smukke reporter, som skurken altid tager som gidsel. Eller hans sidekick, en ond (?) guldfisk ved navn Minion. Plus fjollede gadgets, dødsfælder og så videre.

Tilsæt gode replikker, glimrende animation, masser af effektive kapow-actionscener og fint stemmearbejde af især Will Ferrell, der giver Megamind nogle stærkt underholdende udtalefejl. Og så har man en virkelig velfungerende animationsfilm af den amerikanske skole. Som dog efter min smag også bliver en anelse fjollet og letkøbt i sin humor - der kunne fx godt have været en mere reel afstand mellem godt og ondt i historien til at give bare en smule nerve.

Så selv om den er en velfungerende kærlig genreparodi, når "Megamind" ikke helt op på siden af "The Incredibles" i sit underholdende take på supergenren. Men det er tæt på.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.