The Next Three Days: Alt for hende i jævn Hollywood-forklæ...

The Next Three Days

15/01-11Alt for hende i jævn Hollywood-forklædning
Amerikansk version af den franske "Alt for hende", som fik dansk premiere for kun et halvt år siden. Og en særdeles trofast remake: Handlingen er naturligvis flyttet til USA, men ellers handler også denne film om et almindeligt ægtepar, hvor konen bliver idømt en lang fængselsstraf for mord. Hendes mand er overbevist om hendes uskyld, og da alle appelmuligheder er opbrugt, beslutter han sig derfor for at bryde hende ud af fængslet.

Det med at nappe gode ideer fra udlandet og lave dem til Hollywood-film er langtfra noget nyt. Men dette projekt er umiddelbart ét af de mere interessante af typen, fordi der er virkelig dygtige kræfter indblandet. "The Next Three Days" er både skrevet og instrueret af Paul Haggis, der har holdt et ekstremt højt niveau i sine nyere værker. Her har han da også fået Russell Crowe med i hovedrollen, men trods de gode intentioner er "The Next Three Days" en overraskende jævn oplevelse. Absolut kompetent afviklet, men så heller ikke rigtig mere.

Jeg er muligvis præget af, at jeg har set den franske original og derfor kendte hele handlingen. Men i mine øjne får Haggis ikke helt etableret samme nerve i fortællingen, som der var på fransk, og til gengæld bliver der hældt ekstra action på i slutsekvensen. Det er sikkert for at tækkes det amerikanske publikum, men hallo, pointen var jo, at hovedpersonen er et almindeligt menneske, ikke en actionhelt.

Haggis har dog fint bevaret undertemaet om den menneskelige pris, hovedpersonen må betale for at rode sig ud i kriminaliteten. Og Russell Crowe gør det glimrende i rollen, ikke mindst fordi han med få midler får sig troværdigt etableret som kærlig familiefar i starten. Til sammenligning er Elizabeth Banks bleg som konen - der var Diane Kruger mere overbevisende desperat i originalen. Det her er ikke filmen, som overbeviser mig om, at Banks bør skifte fokus fra komedier til drama.

"The Next Three Days" er ikke nogen dårlig film, blot en jævn krimi, som trods sit anderledes setup ender som en metervare i denne udgave. Et par timers passabel biograftur, men en overraskende svag film efter Paul Haggis' standard. Det er næsten for forudsigeligt at skrive, at den franske originaludgave var bedre, men det er desværre (endnu en gang) tilfældet her.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.