Edward Saksehånd: Absolut fantastisk..

Edward Saksehånd

17/01-11Absolut fantastisk..
Elsker Edwards personlige karakter, og Burtons fascinerende verden af tanker og fantasier.
Historien er smuk, velfortalt, rørende og fuldt af dramatik og sjove øjeblikke. Når du først har bidt dig fast i filmen, forlader du ikke biografens varme sæde, for et toilet besøg. Du bliver grebet af filmens meget forskellige personligheder, den underlige by med de mindst lige så underlige borgere. Edward Saksehånd (Johnny Depp) er hovedløs god i en vanvittig svær rolle, som "menneske-robot". Edward er klodens, vel nok, mest uskyldige væsen og inderst inde og også udenpå, et rigtig godt menneske. Kemien mellem Edward og den smukke teenage-datter Kim (Winona Ryder) er ikke til at tage fejl af. Selvom de er som nat og dag, finder Kim hurtig Edward interessant. Og Edward er ligeledes drøn forelsket.

Historier som indebærer så meget vidunderlig kvalitet og fantasi, som denne, er uundgåelidt at ikke kunne elske.
Tim Burton og Danny Elfman er som skabt til, at arbejde sammen, fordi det de gør er helt ekstraordinært.
Johnny Depp var den perfekte til rollen, det var også hvad Burton i den sidste ende fandt ud af, efter at have gennemgået store navne som, Tom Cruise, Tom Hanks, Robert Downey, Jr., William Hurt og den nu afdøde popstjerne, Michael Jackson.

Tilblivelsen af Edward Scissorhands kom fra en tegning af daværende teenage instruktør Tim Burton. Burton udtalte, at han ofte var alene, og havde svært ved at fastholde venskaber. Under pre-produktion af Beetlejuice, hyrede Burton Caroline Thompson, som en ung forfatter, til at skrive Edward Scissorhands manuskript. Burton var imponeret over hendes korte roman, First Born, der var "om en abort, der kom tilbage til livet". Burton følte First Born havde samme psykologiske elementer, som han ønskede at udstille i Edward Scissorhands. Hun skrev Scissorhands som en "kærlighedsdigt" til Burton, kaldte ham "den mest veltalende person, jeg kender, men kunne ikke sætte en enkelt sætning sammen.

Tim Burtons uforglemmelige og efter min mening udødelige værk, skal selvfølgelig belønnes med 6 kæmpe store stjerner. Flot. Flot. Flot.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.