Inception: Oscar Kandidat 4

Inception
Film Inception
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Drøm eller virkelighed Martin Lindahl...
Non-endingThomas Nielsen
Nolan Overrasker Hver Gang!FilmFax
Slettet
A dream in a dream in a dreamBalrog-of-doom
It was worth a shot ...sandmand
Oscar Kandidat 4TorbenWood
Årets 10 bedste 2010TorbenWood
Indlæg Se alle indlæg (34) Se mere

26/02-11Oscar Kandidat 4
Dom Cobb er den bedste tyv der findes, når det kommer til at stjæle værdifulde hemmeligheder i ens underbevidste drømmestadie. Men samtidig er han en af de mest eftersøgte. Han kan ikke rejse tilbage til USA, uden at blive anholdt. Men så møder han rigmanden Saito, som ønsker at plante en idé hos en mægtig konkurrent. En opgave der er væsentlig sværere at udfører, men kan fører til Cobb's frihed. Cobb begynder nu at samle et team af medhjælpere, til at udføre denne dristige plan.

Inception er instrueret af den utrolige talentfulde Christopher Nolan. Manden bag Memento, The Prestige og de 2 nye Batman film. Inception er hans første film, hvor han selv er kommet på historien. Det er blevet til en film, fyldt med vilde effekter og en labyrint agtig historie hvor alt er muligt og kan ske.

Historien er grundlæggende for filmen. Tror man ikke på historien, falder filmen til jorden. Heldigvis slugte jeg den imponerende film i mig, og var underholdt i stor stil. Ikke nok med at idéen er spændende og troværdig. Det hele er så fremragende lavet, så det er en fryd for øjet. Effekterne, fotograferingen, redigeringen og underlægningsmusikken er med til at skabe et filmisk universe, der kun kan imponere.

Skuespillerne er selvfølgelig også vigtige. Anført af en yderst velspillet Leonardo DiCaprio som Dom Cobb, ser vi desuden et hav af dygtige talenter og legender. Ikke en eneste skuespiller fortjener kritisk, da manuskriptet er så godt bearbejdet. Men det er helt klart Leonardo som skal yde mest, hvilket han gør til den store guldmedalje. Han kommer hele følelsesregistreret igennem. Det er starpower hele vejen rundt.

Vurdering: Filmen er et kunststykke indenfor actionthriller genren. Filmen kører i højt tempo hele vejen på de 2 timer og 15 minutter den varer. Manuskriptet er den store vinder her, skrevet af en ligeså talentfuld instruktør. Alle involverede omkring filmen hører til blandt de bedste i branchen. Jeg var vildt underholdt og betragter filmen som den bedste der udkom i 2010. En film der fuldt ud fortjener alle sine oscar nomineringer.

Se den. I vil ikke blive skuffet. Medmindre i kun kan li' romantiske komedier eller hverdagsdramaer. :-)

Lej eller køb den nu. Den er alle pengene værd. Et klart mesterværk.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.