Million Dollar Baby:

Million Dollar Baby
Film Million Dollar Baby
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Million Dollar BabyUsman
Million dollar babyLasse Mol
"A star is born and she is so more...Caroline1W
Frederikke1.w
Vejen for lykkeGaby
Linnea1w
Nelem Nelem1001
Million Dollar Baby?Laura S 1.w
Indlæg Se alle indlæg (85) Se mere

07/04-11
Hun er lige fyldt 31, har ingen penge og ingen uddannelse. Livet har været svært for Maggie. Om dagen arbejder hun på en café der sælger citronkage med dåsefyld, her tømmer hun resterne af gæsternes mad ned i sit lille stykke sølvpapir, som hun gemmer til at spise senere. Hun har en stor drøm: hun vil være professionel bokser….
Hun opsøger derfor Frankie, en gammel, udslidt boksetræner, der lige er blevet forladt af sin verdensstjerne. Maggie kæmper mod alle odds for sin titelkamp, der til sidst bliver en realitet, men den tager dog en uventet drejning. Frankie står til at tage store beslutninger for hende, hun som for ham blev den datter han har, men som ikke vil have ham. Maggie er en energisk drømmejæger, der viser at med målrettethed og viljestyrke kan du få det du drømmer om, hun er en stærk pige både indeni og udenpå. På samme måde som hun bliver Frankies datter udfylder Frankie også et faderligt tomrum, et dybt hul i hende efter tabet af hendes far, den eneste der nogensinde troede på hende og den eneste der nogensinde elskede hende. Både i bokseringen og i Frankies hjerte er Maggie hans ”mo cuishle”. ”Folk dør hver dag, uden at have udrettet noget og ved du hvad deres sidste tanke er? Jeg fik aldrig min chance”, nogenlunde dette siger Mr. Scrap, en tidligere bokser, der kun akkurat boksede sin 110’ende kamp, en kamp han kæmpede for en svag ven, en kamp der meget vel beskriver ham som den vise og barmhjertige person han er. Netop disse ord er hvad filmen bygger på: de chancer vi alle har, men kun nogen af os griber.
Den rørende film, som er instrueret af Clint Eastwood, har premiere i dag i de danske biografer, den er foreløbigt vinder af fire oscars og udover det 45 andre priser. Filmen rejser endvidere et eksistentielt spørgsmål om livsindhold og hvornår livet er langt nok, og Frankie bliver stillet overfor et stort etisk dilemma. Et dilemma, som de færreste kender svaret på, ikke fordi vi ikke alle har overvejet det, men fordi der ikke er et indlysende rigtigt svar!

07/04-11Million Dollar Baby ..
Million Dollar Baby er en forrygende film som har vundet 4 oscars og bemærkelses-værdigt 29 nomineringer. Filmen er instrueret af Clint Eastwood, som bl.a. også har hovederollen som Frankie. Frankie er en garvet boksetræner med mange års erfaring, der møder den stædige og viljestærke kvinde Maggi(Hilary Swank). Maggie ønsker inderligt at få æren af Frankie som træner, dog er dette stærkt imod Frankies personlige principper. Med lidt pres fra vennen Scrap (Morgan Freeman) finder de sammen og udgør et exeptionelt makkerpar. Detter er begyndelse på Maggies rejse fra amatør til en brilliant bokser og sammen knytter de et uerstatteligt til hinanden. Og da Frankie ikke længere har kontakt med sin datter, finder han en hvis trøst i Maggie. Hun bliver for ham værdigfuld - hans Mo Cuisie. Dog er dette ikke en rejse uden konsekvenser; Maggies liv som bokser ender ud i sorg og Frankie forbliver en mand med megen skyldfølelse, da han til sidst står med et livsvigtigt dilemma.
Denne film er en rørende beretningsom figurere med temaet inderligt ønskede drømme. Filmen er efter min mening et yderst vellykket drama som skaber stof til eftertanke. En god og ikke mindts underholdende film som sagtens kan gå hen og blive en klassiker. Selvom filmen omhandler boksning er budskabet mangfoldigt; drømme kan gå i opfyldelse hvis man stræber og brænder for det. Altså en følelse som mange mennesker kan relatere til. - Grib chancen, du ved aldrig hvornår du får den igen...
Jeg kan varmt anbefale filmen :)))

07/04-11Million Dollar Baby
En rørende film instrueret af Clint Eastwood, som også ses i hovedrollen sammen med Hilary Swank.
Den 31-årig Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) har kun en drøm, hun vil være professionel bokser. Hun opsøger derfor boksetræneren Frankie Dunn (Clint Eastwood). Men Frankie træner ikke kvinder, den ihærdig Maggie får ham dog alligevel overtalt. Hun bliver en stor og dygtig bokser, som kendes på at slå sin modstander ud i første runde.
Både Frankie og Maggie har store problemer. Maggie der stadig lider efter sin fars død, og Frankie der har mistet alt kontakt til sin datter. De begynder at udfylde hinandens huller og de opbygger et stærkt og nært forhold, samtidig med at Maggie bevæger sig op i bokserækkerne. Hun er nu parat til at bokse en vigtig titelkamp mod den berygtede prostituerede bokser Billie. Frankie har det svært med at sende Maggie op mod denne voldsomme bokser, men hun insisterer. Hendes valg får nogle store konsekvenser både for hende selv men ligeså vel for Frankie. For i ringen bliver der brugt beskidte tricks og Maggie står nu i en kamp om liv og død.
En medrivende fantastisk film som klart er hver at se. I 133 minutter bliver der kæmpet til sidste blodsdråbe, og det er svært at få øjnene fra skærmen. Den er barsk og rørende og det er svært ikke at fælde en tåre. Den oscar vindende instruktør gør et flot arbejde, både som instruktør og hård boksetræner, og Hilary Swanks præsentation er fabelagtig. Million Dollar Baby er klart de 4 oscars værd.

07/04-11Sådan!
Så har han gjort det igen. Million Dollar Baby er endnu et mesterværk af Clint Eastwood, bare bliv ved du gamle.

I filmen støder vi på den 31 årige Maggie Fitzgerald(Hilary Swank) som kommer fra en lille by, Missouri. Hun har arbejdet som servitrice siden hun var 13 år, og er godt træt af det. Hun er vokset op i fattigdom. En sølle trailerpark var hendes hjem og økonomien meget stram. Maggies inderste drøm er at blive en anerkendt bokser. Hun er har en stærk viljestyrke og brænder virkelig for det, det kan du mærke igennem hele filmen. Hun melder sig ind i bokseklubben ”Hit Pit gym”, hvor den sande boksetræner Frankie Dunn( Clint Eastwood) træner hans boksere, med hjælp fra hans hjælper Eddie Scrap( Morgan Freeman). Maggie er så målbevidst og opstemt på, at få Frankie som hendes træner, men han har kun en regel ”Girl tough aint enough” . Det ser sort ud men med en hjælpende hånd fra Eddie for han åbnet hans ellers så lukkede syn, og begynder at træne hende op. Maggie bliver god, rigtig god. Hun kommer til at bokse mod de store, og lige pludselig går det godt for hende. Hendes karriere når toppunktet og pengene strømmer ind. Maggie og Frankie får opbygget et meget specielt bånd, som far og datter. Historien i filmen er gennemført fra start til slut, og man kan ikke undgå at blive rørt af den. Der er Ingen tvivl om at den her film ryger til tops.

07/04-11Million Dollar Baby
Million Dollar baby er en livsbekræftende, tankevækkende og fantastisk film.

Filmen er endnu en ekstraordinær film instrueret af Clint Eastwood, selvsamme der spiller en af hovedrollerne, Frankie den garvede boksetræner, der lige har oplevet endnu en nedgang da han er blevet foladt af sin store boksestjerne, som følge af de mén og fortydelser han stadig har efter den skæbnesvangre kamp mange år tilbage hvor Mr Scrap (Morgan Freeman) mistede sit ene øje under en kamp. Dog skal denne nedgang vise sig ikke at vare længe, da han møder den stædige og viljestærke Maggie(Hillary Swank). Maggie tjener hårdt tjente penge på en café, mens hun går der hver dag, er hendes tanker i bokseringen. Livet har ikke været let hele vejen igennem for Maggie, men hendes stærke og målbevidste personlighed skulle senere vise sig at få hende meget længere end hun nogensinde havde turde håbe på. Hendes ønske var at den respekterede Frankie skulle træne hende, dette gik dog mod hans principper, da hun både er en kvinde og en amatør. Mr. Scrap får ham dog overbevst og Frankie og Maggie viser sig senere at danne et makkerpar der går udover historien, sætter rekorder og der bliver bundet et bånd imellem dem der mest af alt minder om et far-datter bånd. Frankie får den erstatning for hans datter, han ikke har haft kontakt med i mange og Maggie får fyldt det tomrum hendes far efterlod dengang han døde. Lykken her skulle dog vise sig ikke at vare længe. Maggie, efter at have kæmpet, trænet og kæmpet lidt mere, bliver hurtigt en respekteret bokser og kommer hurtigere end hun have håbet på til at bokse de betydningsfulde kampe – det var ligeledes en af disse kampe, der fik en fatal konsekvens for både hende og Frankie.
Filmen her er ikke bare en film om boksning, målbevidsthed og klichéen om hvorvidt det er muligt at nå sine mål, hvis bare man kæmper. Nej her er en film der sætter tankerne i gang omkring nogle af livets store spørgsmål. Frankie står til allersidst foran den mest grufulde, angstprovokerende og frygtee beslutning et menneske kan tage. En beslutning du aldrig vil kunne generalisere som hverken rigtig eller forkert. Alt i alt en film der virkelig får ens tanker og følelser sat i sving. En super film, som nemt kan få en enkelt eller to tårer frem, der varmt an anbefales!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.