Get Low: Duvall er fantastisk

Get Low
Film Get Low
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Duvall er fantastiskCarcajou

11/05-11Duvall er fantastisk
I 30'ernes USA bliver beboerne i en lille by chokeret, da den sære eneboer ude fra skoven kommer ind og beder om at få arrangeret sin egen begravelse, mens han stadig er i live. Han inviterer alle, der har en historie at fortælle om ham, til begravelsesfest, men det viser sig naturligvis, at han også selv har noget at berette.

"Get Low" er en rigtig vellavet film, der pakker en tung bund af sorg og skam ind i et finurligt lag af humor. Det er en historie, hvor man aldrig rigtig ved, hvor man har nogen af karaktererne, og hvor det fortidige amerikanske bøhland sætter en passende smånostalgisk ramme. Her er vi så langt ude, at selv de særeste historier kan være sande. I virkeligheden er "Get Low" så ikke helt så skarp og indsigtsfuld, som den gerne vil være, men det ændrer ikke ved, at den debuterende instruktør Aaron Schneider har skruet filmen rigtig godt sammen.

Schneider giver ikke mindst plads til godt skuespil - især i hovedrollen, hvor Robert Duvall simpelt hen er fremragende som eneboeren. Han er en vidunderlig skuespiller, og rollen må nærmest være skrevet med ham i tankerne, for den her indelukkede, ordknappe, men også snedige gamle mand giver Duvall mulighed for at spille på alle sine facetter. Samtidig er der stærke biroller til bl.a. Sissy Spacek, Bill Murray og Bill Cobbs, som også er med til at skabe et stærkt dramatisk udtryk med små midler.

En fængende, varmt humoristisk og flot opbygget film, hvis eneste svaghed er, at den ikke tør bide helt til i sine pointer, men i stedet stiller sig tilfreds med at være lidt for meget nostalgisk americana efter min smag. Trods det får den fire af de store stjerner af mig, især for skuespil på højt niveau.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.