Unknown Identity: Velfungerende paranoia

Unknown Identity

19/06-11Velfungerende paranoia
En amerikansk forsker ankommer til en konference i Berlin, men ryger ind i et alvorligt uheld på en taxatur. Da han flere dage senere vågner på et hospital, opdager han, at en anden mand har overtaget hans identitet, og hans kone vil ikke kendes ved ham. Der er tilsyneladende gang i en større sammensværgelse, og hovedpersonen må nu kæmpe for at få sin identitet tilbage, samtidig med at han forsøger at huske, præcis hvad der skete omkring ulykken.

"Unknown" er en ultrakonspiratorisk thriller af en art, som er set flere gange før, men her bliver styret stilsikkert igennem af instruktør Jaume Collet-Serra. Den her type historier om store sammensværgelser, hvor alt og alle synes at være imod helten, kan aldrig undgå at virke temmelig konstruerede. Men en usædvanlig force ved "Unknown" er, at handlingen hænger rigtig godt sammen - faktisk så godt, at nogle ting, der i starten virker som plothuller, pludselig viser sig at være langt mere logiske end først antaget.

Kombineret med Collet-Serras godt tempofyldte instruktion, effektivt afviklede actionsekvenser og et par gode biljagter giver det en glimrende actionthriller. Bundsolid underholdning, der også nyder godt af brugen af Berlin som setting.

Plus at Liam Neeson som vanligt gør det glimrende i hovedrollen. Neeson er ved at skabe sig en fin sen karriere som voksen actionhelt, og hans solide fysiske udstråling giver en enorm troværdighed til de her seriøse actionroller. January Jones gør det også o.k. som hans kone, mens Diane Kruger til gengæld virker meget påklistret som taxachaufføren - én af den slags roller, hvor det tilsyneladende bare har været vigtigt, at helten fik en pæn blondine på slæb. Der går Krugers talent simpelt hen til spilde, men til gengæld har filmens andet store tyske navn, Bruno Ganz, en vidunderlig rolle som tidligere Stasi-agent.

At "Unknown" har så rutinerede navne som Ganz og Frank Langella i vigtige biroller, er blot endnu et bevis på, at det her er en film, der tager sig selv 100% alvorligt inden for sin konstruerede ramme. Det kunne mange andre nutidige actionfilm lære noget af.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.