Priest: Overraskende velfungerende genrekaos

Priest

28/06-11Overraskende velfungerende genrekaos
Usædvanlig blanding af actionfilm, western og postapokalyptisk horror, sat i en dyster verden, hvor mennesker og vampyrer har bekriget hinanden i århundreder. Et korps af specialuddannede krigerpræster tippede dog kampen til menneskenes fordel, og de tilbageværende vampyrer holdes fanget i underjordiske reservater - mens overfladeverdenen styres af den totalitære kirkemagt. Men da en gruppe vampyrer slipper ud og begynder at hærge, må én af de pensionerede præstekrigere igen i aktion for at redde sin bortførte niece.

"Priest" er løst baseret på en sydkoreansk tegneserie, men instruktør Scott Stewart har tydeligt tilført filmen inspiration fra den klassiske western "The Searchers" (hvor John Wayne reddede sin bortførte niece). Westernstilen går igen i mange visuelle elementer, og det er faktisk forbløffende, hvor godt den smelter sammen med både det dystopiske teokrati og ninjapræster med kors tatoveret i panden. "Priest" rammer på den måde en særegen pulp-stemning, som får dens temmelig usammenhængende historie til at glide meget lettere ned.

Visuelt og tempomæssigt fungerer filmen altså fint inklusive glimrende actionscener, og det er kun, fordi den lige bliver lidt for bombastisk med lidt for meget poseren og dumseje replikker, at den ind imellem kammer helt over i det fjollede. Paul Bettany er også et udmærket valg til den navnløse helt, selv om jeg kan undre mig over, at han tilsyneladende satser på en karriere i skumle actionfilm. Men "Priest" er mange gange bedre end det sidste samarbejde mellem ham og Scott Stewart, den aldeles katastrofale "Legion".

Det her er på ingen måde stor kunst, men jeg var positivt overrasket over "Priest", som på mange punkter underholder fint i halvanden time. Hvis man har en kærlighed til pulp-agtige B-actionfilm, er den bestemt værd at kigge på. Og hvis de får lavet den toer, der bliver lagt kraftigt op til, vil jeg da sikkert også se den.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.